Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stordalen: ”Sverige är 98 procent bra”

Petter Stordalen tycker att Sverige är 98 procent bra. Foto: SVEN LINDWALL
Petter Stordalen planerar att anställa 15 000 personer i sin hotellkoncern de kommande åren.Foto: HENRIK JANSSON

Hotellmagnaten och miljardären Petter Stordalen planerar att anställa 15 000 personer i sin hotellkoncern de kommande tre åren. 

Han menar att det finns en stor potential i personer som i andra fall har svårt att få jobb. 

– Om någon i Sverige tycker att den har för hög skatt i dag så är det bara bullshit. Skattenivån är förnuftig för den ska finansiera välfärdsstaten och allt det som gör detta till världens bästa samhälle, säger han till Arbetsmarknadsnytt.  

Hotellmiljardären Petter Stordalen har fullt upp – han håller på med en rekryteringsturné i Sverige.

Arbetsmarknadsnytt skriver att det kommit in 1 300 ansökningar från personer som vill bli anställda på det nybyggda hotellet Comfort Hotel Arlanda och att han planerar att 15 000 personer ska anställas in i imperiet de kommande tre åren.

Han säger att han ser potential i personer som normalt har svårt att få arbete.

Stordalen: ”Vi är FN i affärsvärlden” 

Stordalen menar att det handlar om personer som inte behärskar språket ännu, kanske har en funktionsvariation eller en lucka på sitt cv. 

– Vi är FN i affärsvärlden med över 100 nationaliteter bland de anställda. Det ska inte spela någon roll om du är homo, transa, lesbisk, bisexuell, om du heter Ali eller Ole, om du är kristen, jude, buddist eller vad du än är, säger Stordalen till tidningen.

Stordalen säger att han inte gör det för att vara snäll, utan för att koncernen tjänar på det i det långa loppet och hänvisar till forskning där man studerat mångfald i företag. 

”Skattenivån är förnuftig”

Han säger också att han vill driva sin verksamhet så den går med vinst och att han vill ta ansvar för det samhälle han verkar i.

Han tycker att Sverige är till ”98 procent jävligt bra” och att skatten är civilisationens kostnad. 

– Om någon i Sverige tycker att den har för hög skatt i dag så är det bara bullshit. Skattenivån är förnuftig för den ska finansiera välfärdsstaten och allt det som gör detta till världens bästa samhälle. Utan detta systemet, vem skulle bygga vägarna till mina hotell? Fixa sjukvården? Vi tar våra samhällen för givna, vi ser inte hur fantastiskt det är, säger han till Arbetsmarknadsnytt.