Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Petter Stordalen: ”Jag har nästan inga vänner”

Petter Stordalen, här på Expressens scen under Almedalsveckan tidigare i år.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Petter Stordalen.
Foto: NORA LOREK
Gunhild Stordalen.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Petter Stordalen driver hundratals hotell över hela världen och är en av världens mest framgångsrika entreprenörer. 

I en intervju med Svenska Dagbladet berättar han nu om framgångarnas baksida. 

– Jag har nästan inga vänner, säger han till tidningen. 

Hotellmagnaten Petter Stordalen fortsätter att utvidga sitt imperium med hotell över hela världen. I dagsläget äger norrmannen 193 hotell, men det är en siffra som växer i stadig takt. 

I takt med att antalet hotell ökar har också den ekonomiska utdelningen gjort detsamma. Tidigare i år kunde GT berätta om Petter Stordalens aktieutdelning på 170 miljoner kronor.

– Jag har nog med pengar för att kunna ligga på en söderhavsö resten av livet och dricka piña colada, men det är ju ingen mening i det, har han tidigare sagt till GT

”Har nästan inga vänner”

I samband med en hotellinvigning i Stockholm intervjuades Petter Stordalen av Svenska Dagbladet. I intervjun berättar han bland annat om baksidorna med alla år av framgångar i näringslivet. Hur han har fått prioritera bort annat. 

– Jag har nästan inga vänner. Trond (Bastiansen, operativ chef på Nordic Choice Hotels) är min bästa vän, säger Petter Stordalen till tidningen

Petter Stordalen menar att han tvingats offra vännerna för sitt företag. 

Petter Stordalen har trots att han vigt sitt liv åt sitt företag dock funnit kärleken. Han träffade Gunhild Stordalen 2006 och har varit gift med henne sedan 2010. En kärlek han berättat om många gånger. 

Gunhild Stordalen lider av den livshotande sjukdomen systemisk skleros och har genomgått flera behandlingar, samtidigt som hon äter stora mängder mediciner

Petter Stordalen.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

”Fucking one of a million”

När Gunhild för något år sedan behandlades i Amsterdam under en längre tid bodde Petter Stordalen där med henne, för att stötta. 

– Om du kan leva med worst case scenario, kan du tackla allt annat. Det har varit min teknik. Petter och jag gick igenom hell and high water två gånger och förberedde oss på att jag kan ha en kort tid kvar, har Gunhild Stordalen tidigare berättat för den norska tidningen Dagbladet

I intervjun med SvD förklarar nu Petter Stordalen hemligheten bakom parets långvariga relation. 

– Jag tror att hemligheten är en ömsesidig djup respekt. Idén med förhållandet vårt var att vi skulle förverkliga våra drömmar. Men Gunhilds resa blev helt annorlunda. Min kunde du förutse, men inte Gunhilds. Hon är fucking one of a million. Jag vill aldrig begränsa henne, aldrig. Jag förlorar henne hellre än att begränsa henne, säger han.