Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Petter Stordalen fortsätter expansionen i Göteborg

Comfort Hotels vill erbjuda bra hotell till bra prs.
Foto: Jonas Kullman / Jonas Kullman
Petter Stordalen fortsätter att gasa på trots coronapandemin.
Foto: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Petter Stordalen och hans Nordic Choice Hotels fortsätter att vidga verksamheten i Göteborg. 

Den första juli tar de tillsammans med  Sleep Well Hotel AB över STF City Hotel på Drottninggatan. 

– Vi tror att det här kommer bli ett favorithotell, säger Petter Stordalen i ett pressmeddelande. 

Hotellet kommer att bli Comfort Hotels andra hotell i centrala Göteborg. Hotellkedjan är en del av Nordic Choice Hotels som ägs av Petter Stordalen. Hotellet ska erbjuda bästa möjliga gästservice till ett bra pris, enligt pressmeddelandet. 

– Vi tror att det här kommer att bli ett favorithotell för barnfamiljerna, prismedvetna affärsresenärer, idrottslagen som är på resa och inte minst vännerna som upptäcker Göteborg, säger Petter Stordalen.  

Han fortsätter: 

– Det här hotellet kommer ha fokus på att ge gästerna bästa möjliga utgångspunkt för att upptäcka stan till lägsta pris så att de kan lägga pengarna på shopping, konserter och matcher i stället.

Ett i raden av hotell i Göteborg 

Hotellet öppnade år 2014 och har 102 rum med totalt 304 sängplatser. Anledningen att STF väljer att lämna byggnaden har delvis ekonomiska skäl. 

– Dels är det en ekonomisk fråga som handlar om hur pandemin har påverkat STF, dels en mer strategisk fråga rörande vilken typ av lägen och boenden STF:s medlemmar efterfrågar och som ska finnas i vår portfölj, säger Maria Ros Hjelm, generalsekreterare/vd på Svenska Turistföreningen.

I slutet av april meddelade Nordic Choice Hotels att man bygger ett nytt hotell på Lindholmen i Göteborg tillsammans med kinesiska Geely.

Andra hotell som Petter Stordalen äger i Göteborg är bland annat Clarion Hotel Post och Avalon Hotel, Quality Hotel Waterfront. 

Se också: