Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petter Stordalen bygger nytt jättehotell i Göteborg

Petter Stordalen har tidigare sagt att man vill fortsätta att förbättra sin kapacitet i Göteborg.
Foto: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: Nordic Choice Hotels

Nordic Choice bygger ett nytt hotell på Lindholmen i Göteborg tillsammans med kinesiska Geely. 

Hotellet är planerat att öppna år 2022 och satsar bland annat stort på restaurangkvalitén. 

– Enbart restaurangen kommer vara en anledning att besöka Göteborg och hotellet, säger Petter Stordalen i ett pressmeddelande.

Petter Stordalens Nordic Choice kommer stå för hotelldelen på Geelys nya campus ”Uni3 by Geely” i Göteborg. Hotellet planeras öppna år 2022 och ska bli en ny internationell mötesplats på Lindholmen.

Hotellet ska ha 254 hotellrum, två restauranger, två barer, konferensytor och en wellnessavdelning.

– Lindholmen är kanske en av världens mest intressanta innovationshubbar just nu inom trafiksäkerhet och grön utveckling och som nu får ytterligare kraft genom Geelys satsning på ett campus som kommer erbjuda både teknikutveckling och evenmangsupplevelser. Det som växer fram är oerhört spännande och i den vill Nordic Choice Hotels finnas med och bidra till att utveckla platsen så att den lever året och dygnet runt, säger Petter Stordalen ägare till Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande. 

Petter Stordalen: ”Vi har antagit utmaningen”

Kinesiska Geely som äger fastigheten säger även dem att Lindholmen är en viktig plats för framtiden. 

– Ska vi lyckas med det så behöver vi göra platsen attraktiv för entreprenörer från hela världen. I det arbetet blir hotellet oerhört viktigt, säger Gang Wei, VD för Geelys fastighetsbolag GIC Management AB.

I pressmeddelandet lyfter Petter Stordalen fram just restaurangbiten som en central del i det nya hotellet. 

– Vi har antagit den utmaningen och kommer när hotellet öppnar nästa år kunna ge stan dess absolut bästa och mest autentiska kinesiska a la carte restaurang. Enbart restaurangen kommer vara en anledning att besöka Göteborg och hotellet, säger Stordalen.

Se också: