Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petter Stordalens nya jätteprojekt i Göteborg

Nu ska hotellmogulen Petter Stordalen modifiera Göteborgs skyline med ett nytt jätteprojekt.Foto: NORA LOREK
Petter Stordalens nya hotell ska byggas på järntorget i anslutning till biograf Draken.Foto: Adore Adore/Erséus Arkitekter
Hotellet förväntas bli färdigt våren 2022.Foto: Adore Adore/Erséus Arkitekter

Nu ska hotellmogulen Petter Stordalen modifiera Göteborgs skyline med ett nytt jätteprojekt.

På Järntorget ska han låta bygga "sin kronjuvel" i form av ett hotell på över 30 våningar och med över 400 rum.

– Det här är ett drömprojekt för mig, säger Stordalen.

Klassiska biograf Draken blir Petter Stordalens nya hotell. Biografen på Järntorget ska bevaras, men byggs på med 33 våningar och över 400 hotellrum.

– Göteborg har en särskild plats i mitt och Nordic Choice Hotels hjärta och jag vet att Draken har en väldigt speciell plats i Göteborgarnas hjärtan. Det är med andra ord upplagt för mycket kärlek och passion när det nya hotellet nu börjar byggas. Det här är ett drömprojekt för mig och jag står redo att vilken dag som helst ta första spadtaget, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen i ett pressmeddelande. 

 

LÄS MER: Petter Stordalens dotter tar över miljardimperiet

 

Bygget är ett samarbete mellan Nordic Choice Hotels, Balder och Folkets hus Göteborg. 

– Folkets Hus i Göteborg är ett centrum för möten, nöjen och kultur. Nu tar vi nästa steg för att skapa en fullvärdig mötes- och nöjeskultur med hjälp av Balder och Nordic Choice Hotels, säger Folkets Hus Göteborgs vd Lina Lindquist.

Färdigt våren 2022

Totalt blir det 453 hotellrum i den 33 våningar höga byggnaden, som förväntas bli klart våren 2022. Förutom två restauranger, på bottenplan och i anslutning till takterrassen högst upp, ska det även ingå en festvåning, konferensfaciliteter och träningslokaler i hotellet.

– Det här hotellet kommer att bli en av mina kronjuveler. Någonting som jag kommer längta till och någonting som kommer att få hjärtat att klappa lite extra. Sedan älskar jag platsen där Draken ligger. Det är klassisk mark och med den planerade linbanan med dockning vägg-i-vägg med fastigheten så är det här Göteborgs nya epicentrum för kraft och kreativitet. Det här kommer bli helt fantastiskt, säger Petter Stordalen.

Byggarbetet planeras ta sin början i februari 2019.

Så blir det nya hotellet

Antal rum: 453

Antal våningar: 33

Byggnadens höjd: 100 meter +

Antal konferenslokaler: 18 stycken där den största rymmer 700 personer.

Mat och dryck: Restauranger på både gatuplan och högst upp i fastigheten.

Träning: Gym- och wellnessavdelning i fastighetens topp.

Arkitekt: Erséus Arkitekter

Fastighetsägare: Balder

Hotellkedja: Clarion Hotel

Byggstart: 2019

Hotellöppning: Våren 2022.