Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petra och Agnes hyllas – efter rådiga insatsen

Petra Lahe, 39, och Agnes Aspång, 20, avslöjade tjuvarna.Foto: Privat
Inlägget polisen skrev på Facebook.Foto: Skärmdump Facebook

Fyra tjuvar gjorde inbrott i ett företag ovetandes om att hemtjänstpersonalen Agnes och Petra låg gömda i en bil bredvid.

När tjuvarna lämnade platsen jagade Agnes och Petra ikapp dem och hjälpte polisen gripa fyra män.

– Det blev ett adrenalinpåslag när vi körde efter dem, säger Agnes Aspång, 20.

Hemtjänstpersonalen Agnes Aspång, 20, och hennes kollega Petra Lahe, 39, skulle avsluta ett till synes vanligt arbetspass i söndags förra veckan i Uddevalla.

Men på vägen tillbaka till företaget fick sig dagen en oväntad vändning när fyra personer gjorde inbrott i en företagslokal bara några meter bort, något P4 Väst tidigare rapporterat om.

– Vi ser att de håller på och rekar stället. Men de kör i väg i två bilar och jag och Petra går i väg och pratar lite, då ser vi att de kommer tillbaka, berättar Agnes.

Agnes och Petra gömmer sig i Petras bil och ringer samtidigt 112. Några få minuter senare lämnar tjuvarna platsen i två olika bilar med stöldgods.

– Kvinnan från larmcentralen hör detta och frågar om vi kan åka efter, och det var självklart. Petra lägger i backen och vi kör efter och lyckas komma ikapp, säger Agnes Aspång.

Jagade ikapp tjuvarna

Strax innan motorvägen till Göteborg från Uddevalla hinner också poliserna ikapp och lyckas preja tjuvarna av vägen.

Polisen grep fyra män och i bilarna fann de även stöldgods från företaget.

– Man var lite nervös när man satt i bilen och de bara var några meter bort och gjorde inbrott. Det blev ett adrenalinpåslag också när vi körde efter dem, men man hann inte tänka så mycket, säger Agnes Aspång.

Agnes och hennes kollega Petra hyllas av polisen:

”Ett stort tack till den hemtjänstpersonal som agerade så snabbt och larmade polis vid ett inbrott i Uddevalla under söndagskvällen. Tack vare era iakttagelser och snabba agerande kunde vi gripa fyra individer med en mängd stöldgods”, skriver polisen Fyrbodal på sin Facebooksida.

”Det kändes självklart”

– Vi anade aldrig att det skulle bli en sådan uppståndelse, men det känns jättebra att man kunde göra någonting och hjälpa till att sätta dit dem, säger Agnes Aspång.

Agnes berättar att det inte fanns någon tveka från hennes sida.

– Inte överhuvudtaget. Det kändes självklart och vi ville få fast dem. Vi hamnade mitt i inbrottet, så vi körde bara på, säger hon.