Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peter Wahlbeck om förföljelsen: "Hon slet av sig kläderna"

Den kvinnliga stalkern leds ut bakvägen efter rättegången.
Foto: HENRIKCZON NIKLAS

HALMSTAD. I sex år förföljde den 44-åriga kvinnan ståupp-komikern Peter Wahlbeck.

- Min familj var på väg att kapsejsa, säger han.

I går ställdes kvinnan till svars för att hon till sist flyttade in i artistens hem.

Peter Wahlbeck.

De satt mitt emot varandra i tingsrätten. Komikern Peter Wahlbeck och kvinnan som under sex år gjort allt för att få hans uppmärksamhet. - Till sist blev det väldigt obehagligt. Särskilt min sambo mådde dåligt. Rättegången blev delvis kaosartad. Kvinnan krävde att få överlämna ett bokmanus till komikern där hon är prinsessa och han prinsen som räddar henne. Enligt Peter Wahlbeck började förföljelserna med snuskiga SMS, mejl och brev. - Efter det var hon överallt där jag uppträdde. I flera fall tog hon sig upp på scenen och slet av sina kläder.

Tatuerat in namnet

 Kvinnan har sagt att hon har en relation med Wahlbeck, och att hon vägrar ge upp. Som ett bevis på sin kärlek har hon tatuerat in hans namn på kroppen. Den 27 augusti tog kvinnan med katt i bagaget tåget till Halmstad. Där slog hon sönder ett fönster och flyttade in i komikerns då tomma hus. - Så långt trodde jag aldrig att hon skulle gå, sa Peter Wahlbeck i rättssalen.

Kniv i handen

 Wahlbecks sambo gjorde upptäckten när hon anlände till huset med parets två barn två dagar senare.  Sambon ringde chockad sin syster som är polis. Hon gick in i huset och fann kvinnan med en kniv i handen. - Det känns som om jag inte vill flytta dit igen, sa sambon gråtande i rättssalen. Kvinnan har åtalats för grovt hemfridsbrott och stöld. Hon medger att hon varit i bostaden och förklarade i rätten att hon vill göra rätt för sig.

Specialflyg

 Kvinnan som vårdas på en psykiatrisk klinik i Stockholm flögs till rättegången i Halmstad i ett av kriminalvården specialchartrat plan som kostade 6 000 kronor i timmen. Dom kommer efter att kvinnan genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning.