Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petar Petrovic, 20, sköts ihjäl på krogen

Petar Petrovic, 20, skulle titta på Champions League-slutspelet i fotboll och äta en bit mat med en kompis. Det slutade med att han sköts till döds inne på den lokala krogen vid Vårväderstorget.
Mamman berättar att sonen hade många vänner, som djupt sörjer hans bortgång: "Alla kände honom som den jättegoa killen. Han var väldigt skötsam och hjälpsam. Han har aldrig haft några problem. Vi har aldrig haft några problem."

Petar Petrovic, 20, skulle titta på Champions League-slutspelet i fotboll och äta en bit mat med en kompis.

Det slutade med att han sköts till döds inne på den lokala krogen vid Vårväderstorget.

Polisen jagar nu hans mördare.

– Alla kände honom som den jättegoa killen, säger hans mamma.

Den 20-årige Petar Petrovic från Göteborg är ett av dödsoffren efter det brutala morddådet på en krog vid Vårväderstorget i Biskopsgården sent på onsdagskvällen.

Allt började med att han och en kompis gick till den lokala restaurangen på onsdagskvällen för att köpa hem mat och sedan följa det spännande Champions League-slutspelet i fotboll.

Men han kom aldrig hem igen.

Det som skulle bli en spännande fotbollskväll fick ett fasansfullt, blodigt slut när maskerade män, vid halv elvatiden på kvällen, störtade in i lokalen och öppnade eld med automatvapen.

I tumultet träffades Petar av mördarnas kulor – och hans liv gick inte att rädda.

"Väldigt skötsam"

Under torsdagen samlades familjen och anhöriga för att stötta varandra i den svåra sorgen.

– Kompisen skulle bara gå på toaletten, då hände det där inne på restaurangen, berättar mamman.

Mamman berättar att sonen hade många vänner, som djupt sörjer hans bortgång:

– Alla kände honom som den jättegoa killen. Han var väldigt skötsam och hjälpsam. Han har aldrig haft några problem. Vi har aldrig haft några problem.

Skulle studera utomlands

Petar Petrovic hade framtiden för sig. Till hösten skulle han få en av sina drömmar uppfyllda:

Han skulle resa utomlands och studera.

Mamman berättar att hon var så glad för sonens skull:

– Han hade kommit in på universitet i London. Han skulle börja plugga en utbildning som heter computer science där till hösten. Han skulle flytta dit i september. Han var så glad och vi var så glada för hans skull.

Besökte familjen i morse

Det fasansfulla dådet sörjs även av hela det serbisk-ortodoxa samhället i Göteborg. Ärkeprästen Dragan Mijailovic besökte familjen klockan halv sju i morse.

– Jag var där för att försöka trösta dem. Det är verkligen en jättefin familj, säger han och fortsätter:

– Jag känner hela den här familjen. Men när jag kom dit blev jag så förvånad. Tiden har gått så fort och jag mindes när jag döpte Petar när han bara var en liten bebis.

Familjen var naturligtvis förkrossad. Men Dragan Mijailovic berättar också om deras stolthet över att sonen kommit in på Royal College i London där han skulle börja i höst.

– Det var en mycket ansvarig och fin pojke. Han var en ängel. Det var en pojke som aldrig hade någonting med kriminella att göra. Han var bara vid fel plats på fel tid, säger han.