Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Personuppgifter kan ha röjts på 1177 Vårdguiden

Incidenten beräknas ha pågått mellan omkring den 5 januari till den 27 januari.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Personuppgifter kan ha röjts i samband med ett utloggningsfel i 1177 Vårdguiden. 

Det uppger Region Halland i ett pressmeddelande.

– Vi ser väldigt allvarligt på det inträffade, säger Måns Arnrup, IT-direktör på Region Halland, till SVT.

Personer som har loggat in på 1177 Vårdguidens e-tjänster i webbläsaren Internet Explorer har, under nästan hela januari, inte loggats ut på ett korrekt sätt. 

Trots att personerna har loggat ut ur e-tjänsterna, stängt webbläsaren och i vissa fall även startat om datorn, har de blivit automatiskt inloggade när de återigen gått in på 1177.se. Det uppger Region Halland.

Det innebär att någon annan, som använt samma dator efteråt, kan ha tagit del av den inloggade personens personuppgifter.

”Är oacceptabelt”

– Det här är oacceptabelt. Vi har ett stort ansvar att skydda våra invånares identiteter och personuppgifter. Och när det har med hälsa att göra är det extra viktigt. Vi ser väldigt allvarligt på det inträffade, säger Måns Arnrup, IT-direktör på Region Halland, till SVT.

Hur många som har drabbats och antalet personuppgifter som har röjts är oklart. 

Hur många invånare som delat dator och loggat in direkt efter varandra är inte möjligt att veta, skriver regionen i pressmeddelandet.