Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Personer misstänks ha blivit nedsövda

Polisen fick larm strax före klockan halv fyra på måndagsmorgonen om att två husbilar stående på Spekeröds rastplats hade blivit utsatta för inbrott. Polisen misstänker att personerna som övernattat i husbilarna blivit nedsövda med gas.
Polisen fick larm strax före klockan halv fyra på måndagsmorgonen om att två husbilar stående på Spekeröds rastplats hade blivit utsatta för inbrott. Polisen misstänker att personerna som övernattat i husbilarna blivit nedsövda med gas.Foto: MIKAEL BERGLUND

Fyra tyska turister som övernattat i två husbilar på en rastplats i Spekeröd tros ha blivit nedsövda med gas.

- Vi hittade små stickhål nedanför handtaget på bildörrarna, säger Magnus Nordqvist, gruppchef vid polisens ledningscentral i region väst.

Polisen fick larm strax före klockan halv fyra på måndagsmorgonen om att två husbilar stående på Spekeröds rastplats hade blivit utsatta för inbrott. Polisen misstänker att personerna som övernattat i husbilarna blivit nedsövda med gas.

- Det var utländska gäster som ställt upp husbilarna för att sova där under natten. De ringde oss och larmade om att de haft påhälsning inne i husbilen. Vi kunde hitta små stickhål nedanför handtaget på bildörren och det finns misstanke om att det sprutats in någon form av gas där. Det finns inga synliga brytmärken på bilen i övrigt, och de har inte vaknat när inbrottet skedde, säger Magnus Nordqvist, gruppchef vid polisens ledningscentral i region väst.

Fyra tyska turister

Det som stulits är kontanter i norsk valuta. De drabbade är tyska turister som ska må bra efter omständigheterna. Det är fyra personer, två par, som rest tillsammans och parkerat på rastplatsen vi 23.30-tiden på söndagskvällen.

- Vid 03-tiden skulle mannen i den ena husbilen gå upp på toa, och när han kom ut så såg han grannparets bagage ligga på marken. Då gick han in till vännerna och han förklarade att det var svårt att väcka dem, berättar Stefan Lång, inre befäl vid Boråspolisen, och fortsätter:

- När han sedan skulle väcka sin fru, tyckte han att även hon var svårväckt. De små stickhålen har hittats även på deras husbil.

Han berättar att flera husbilar utsatts för inbrott den senaste tiden.

- Det är vanligt med inbrott i husbilar under sommaren och vi har redan haft ett antal fall den här säsongen i vårt område, säger han. Det har hänt i Ljungskile och även på något mer ställe längre norrut i Bohuslän.

Ovanligt med gas vid inbrott

Han säger också att det varje sommar diskuteras om gas har använts vid husbilsinbrotten.

- Men det är väldigt få fall där det konstaterats att så är fallet, säger Stefan Lång.

Hans råd är att vara försiktig med hur man placerar värdeföremål i husbilen.

- Ha inte handväskor, plånböcker och annat som ser ut som värdeföremål synliga i förardelen. Förvara dem i sovutrymmet. Då är chansen att vakna av inbrottet betydligt större, konstaterar han.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

 

 

 

Therese Bilby