Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Personer från VGR vaccineras i Halland

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I region Halland har fler än 47 000 personer vaccinerats med första dosen.

Över tre procent av dem är personer som är folkbokförda utanför regionen som kommit dit för att få vaccinet, skriver GP. 

Enligt tidningen hade i slutet av mars lite fler än 21 000 personer i landet vaccinerat sig i en region där man inte är folkbokförd.

I region Halland är det över procent av alla vaccinationer som getts till personer som inte är folkbokförda i regionen.

Närmare bestämt rör det sig, skriver GP, om nästan 1 600 personer som kommit till Halland för att vaccinera sig. Av dessa är 700 från Västra Götaland.

Närsjukvårdschefen i Halland, Karin Hesselgard, säger till GP att det hittills inte lett till några problem med vaccineringen i regionen men tillägger:

– Vi kan bara uppmana till deras samvete att se till att vaccinera sig där man är folkbokförd.

Hon säger också:

– Men vi får se hur det påverkar oss till sommaren när det säkert kommer många sommargäster. Men vi vet inte nu om man är färdigvaccinerad då eller inte. Det får vi ta upp då om vi ser att det blir ett problem.

2,6 procent i VG-regionen

Även i Västra Götaland har personer som inte är folkbokförda i regionen vaccinerats. Det rör sig, enligt GP, om 2,6 procent av vaccinationerna.

– I nuläget är det inte problematiskt. Om det skulle visa sig vara det längre fram så är det något man diskuterar i den nationella vaccinsamordningsgruppen för att det inte ska bli överbelastat, säger Kristine Rygge, vaccinsamordnare i VG-regionen, till GP.

Enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten har över 187 000 vaccinerats i Västra Götaland.