Bil krockade med traktor – person förd till sjukhus

Publicerad

På torsdagseftermiddagen krockade en personbil med en traktor med släp på Orust.

Föraren i personbilen har körts med ambulanshelikopter till sjukhus.

På släpet fanns ett tiotal kossor.

Larmet om olyckan kom 17.33 på torsdagen. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen. Enligt räddningstjänsten så körde bilen in i traktorn med tillhörande släp.

– Det var en traktor som skulle backa in på en utfart. Det kom en man i en personbil och körde rakt in i traktorn, säger Hans Blom, räddningschef i beredskap på Orust räddningstjänst.

Man förd till sjukhus

Kossorna blev stående i vagnen och klarade sig utan skador.

– Jag vet inte exakt hur många, men runt ett tiotal, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst. 

Vid 18.30-tiden meddelade polisen att föraren till personbilen har körts med ambulanshelikopter till sjukhus. Det rör sig om en man i 70-årsåldern. Han var vaken och talbar – i övrigt är skadeläget oklart.

– Han satt upp och var kontaktar när vi kom fram, säger Hans Blom på räddningstjänsten.

Väg 178 var helt avstängd under räddningsarbetet.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER