En personbil frontalkrockade med en buss på riksväg 46 i Falköpings kommun på fredagsmorgonen. En man i 50-årsåldern avled i olyckan. Foto: David Skarland
En personbil frontalkrockade med en buss på riksväg 46 i Falköpings kommun på fredagsmorgonen. En man i 50-årsåldern avled i olyckan. Foto: David Skarland

Man död efter busskraschen

Publicerad

En personbil frontalkrockade med en buss på riksväg 46 i Falköpings kommun på fredagsmorgonen. Kollisionen var våldsam.

– Föraren av personbilen, en man i 50-årsåldern, avled på platsen, säger Tommy Nyman polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen har inte lyckats hitta några anhöriga till mannen

 

Det var vid 09.20 på fredagsförmiddagen som larmet om olyckan kom in till SOS Alarm. 

Trafikverket uppgav att en personbil frontalkrockat med en buss på riksväg 46 i Falköpings kommun.

Föraren av personbilen, en man i 50-årsåldern, fördes till vårdcentral i ambulans, meddelade polisen. Men ett antal timmar senare gick man ut med informationen att mannens liv inte gick att rädda.

Flera skadade

Flera personer på bussen skadades också i olyckan. 

Inledningsvis rapporterade SKLT att ett 40-tal personer var skadade, men det visade sig senare att ingen som befunnit sig i bussen behövde föras till sjukhus. 

I bussen befann sig ett 30-tal äldre personer som var ute på en dagsutflykt – de ådrog sig främst lindiga skador i form av chockskador och skrapsår.

– Det är minst fem personer skadade, enligt våra uppgifter, sa Jack Söderberg regional produktionsledare på SOS Alarm, strax efter larmet.

Trafikpåverkan i båda riktningarna var stor under räddningsarbetet. Arbetet på platsen var helt över vid 12.30-tiden och då öppnades vägen upp.

Oklart vad som hänt

Tre ambulanser skickades till platsen, och en helikopter ska ha kallats in, meddelar SOS Alarm.

– Men den vände på ambulanspersonalens inrådan, säger Jack Söderberg.

Det finns inga uppgifter på vad som orsakat olyckan och vägbanan ska ha varit torr uppger Trafikverket på sin hemsida.

– Det är inrapporterat som en trafikolycka. Huruvida något brott har begåtts blir en framtida bedömning, säger Tommy Nyman.

Alfred Dikalow
Alfred Dikalow
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin
Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER