Personbil fick träd över sig under färd

Publicerad

Ett träd föll över en personbil som kom körande på länsväg 160 i Henån på Orust.

– Kvinnan skulle köra ut från Henån när trädet rasade. Det träffade huven och krossade framrutan, säger Hans Blom, räddningschef i beredskap vid Orust räddningstjänst.

Det var på torsdagsmorgonen som en personbil kom körande ut från Henån på länsväg 160 när ett träd föll över bilen.

– Föraren, en kvinna, hann se trädet falla från andra sidan vägen och hon hann nästan stanna, men inte tillräckligt utan trädet föll över huven och framrutan som krossades, säger Hans Blom, räddningschef i beredskap vid Orust räddningstjänst.

Kvinnan klarade sig utan skador.

"Fick en lätt chock"

- Hon fick en lätt chock. Det kan man räkna med när det kommer ett träd farande på det sättet. Hon har inte behövt föras till sjukhus, säger Hans Blom.

Han bedömer att trädet som föll tvärs över vägbanan var omkring tio meter högt. När räddningstjänsten kom fram hade trädet sågats upp av personer som fanns i närheten och vägbanan var öppen för trafik.

– Orsaken till att trädet föll är säkert vinden i kombination med att det hunnit bli rätt blött i markerna, tror Hans Blom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER