Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Personalen satte sig på en 13-årig pojke

LIDKÖPING. Det var dags för eftermiddagsvila och personalen försökte få en 13-årige pojke att gå till sin korridor – genom att sätta sig på honom. Därefter tog de ett polisgrepp på honom.

Nu lex Sarah- anmäls händelsen.

Händelsen skedde på ett särskilt ungdomshem i Lidköping i våras. Personalen satte sig på pojken för att få honom att gå till eftermiddagsvilan. Pojken ska då ha tagit sig loss och rusat in på sitt rum med personalen springandes efter. Väl inne på rummet tog de ett polisgrepp på honom och lade honom ner på marken, bara för att därefter föra honom i ett fortsatt polisgrepp till ledningen för avdelningen.


Grät och ville till sitt rum

I samma anmälan beskrivs en annan incident på boendet där personal har föst ner en pojke på golvet i köket. Sedan bar de honom till vård i enskildhet där de brottade ner honom för att sedan sätta sig på honom. Pojken låg ner och grät samtidigt som han bad att få komma till sitt rum.