Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Personalen satte sig på en 13-årig pojke

LIDKÖPING. Det var dags för eftermiddagsvila och personalen försökte få en 13-årige pojke att gå till sin korridor – genom att sätta sig på honom. Därefter tog de ett polisgrepp på honom.

Nu lex Sarah- anmäls händelsen.

Händelsen skedde på ett särskilt ungdomshem i Lidköping i våras. Personalen satte sig på pojken för att få honom att gå till eftermiddagsvilan. Pojken ska då ha tagit sig loss och rusat in på sitt rum med personalen springandes efter. Väl inne på rummet tog de ett polisgrepp på honom och lade honom ner på marken, bara för att därefter föra honom i ett fortsatt polisgrepp till ledningen för avdelningen.


Grät och ville till sitt rum

I samma anmälan beskrivs en annan incident på boendet där personal har föst ner en pojke på golvet i köket. Sedan bar de honom till vård i enskildhet där de brottade ner honom för att sedan sätta sig på honom. Pojken låg ner och grät samtidigt som han bad att få komma till sitt rum.