Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Personalen måste träna på fritiden – för att få sin bonus

Så här stod det i utskicket från Länsförsäkringar Älvsborg.Foto: SKÄRMDUMP
Ola Evensson, vd för Länsförsäkringar Älvsborg.Foto: Pressbild

Träna eller motionera fem dagar i veckan.

Det är Länsförsäkringar Älvsborgs nya krav på sina anställda – för att de ska tjäna ihop till bonusen.

– Mitt företag har inte att göra med vad jag gör på min fritid, säger en anställd.

”Under 2020 kommer vi få ett nytt GPM-mål. Ett mål som kommer få dig i bättre form, hjälper dig och bolaget att bli mer hållbara – och som vi alla kommer att bidra till!”.

Så står det i ett utskick till personalen på Länsförsäkringar Älvsborg i Västra Götaland. Totalt har företaget runt 350 anställda.

Delsträcka ett på det som företaget kallar för Hållbarhetsresan 2020 handlar om träning och fysisk aktivitet.

Minst 30 minuters aktivitet

De anställda har delats in i olika lag som ska genomföra i snitt fem fysiska aktiviteter per person och vecka.

För att uppnå målet, som är en del i att tjäna ihop till en ekonomisk bonus, måste minst 80 procent av lagen ha genomfört aktiviteterna, står det i utskicket.

Den fysiska aktiviteten ska pågå i minst 30 minuter och som exempel ges bland annat promenader, löpning, gym, träningspass eller lagsport.

De skriver också att arbeta stående en hel arbetsdag räknas.

”En person kan göra fler aktiviteter som kommer gruppen tillgodo (man kan max genomföra en aktivitet per person och dag)”, står det vidare.

Men det nya målet, som de anställda alltså i mångt och mycket förväntas göra utanför arbetstid, har inte fallit i god jord hos samtliga.

Anställd: ”Är inte realistiskt för mig”

En av de anställda på företaget, som inte vill medverka med sitt namn, berättar:

– Vi har som många andra företag att vi ska klara av något för att vi ska få en bonus. Tidigare har det bland annat varit att ha ett visst antal kunder eller möten, rena arbetsrelaterade saker, men nu har detta kommit.

Den anställde fortsätter:

– I och med att det är ett GPM-mål kan jag inte säga att jag inte vill vara med för då förstör jag för de andra. Man blir utsatt om man inte kan. Personligen hade jag gärna tränat fem gånger i veckan, men det är inte realistiskt för mig.

Siffrorna öppna inom laget

GT har tagit del av ett foto där varje enskilt lags prestation presenteras med det bäst presterande laget överst och det sämst presterande underst.

Och inom varje enskilt lag är det helt öppet hur mycket varje person tränat, enligt den anställda.

– Lagledaren frågar helt öppet hur mycket man tränat. Jag känner mig bara stressad och pressad.

– Det största problemet är att det är utanför arbetstid. Mitt företag har inte att göra med vad jag gör på min fritid, vill jag ligga på soffan har de inte med det att göra. Men det är även så stressande att klara målet, jag vill känna att jag gör ett bra jobb, säger den anställda.

De nya träningsmålen drog i gång den 20 januari och fortsätter till slutet av februari då nya mål tar vid, berättar vd:n Ola Evensson.

– Det är delar av personalen som jobbat fram sex hållbarhetsmål utifrån FN:s globala hållbarhetsmål, SDG. Det första är hälsa och välbefinnande, sedan har vi fem andra mål som gäller två månader i taget, säger han.

Han tillägger att bonusen ligger på 1 000 kronor per anställd.

Träningsmålen sattes i gång den 20 januari.Foto: MATHIAS BERGELD/BILDBYRÅN

”Inte upplevt det som negativt”

Han menar samtidigt att han inte tidigare hört något negativt om träningsmålen.

– Vi har pratat om vad som är vettigt och rimligt och kommit fram till att det känns okej att göra det här. Jag har inte upplevt det som något negativt. Det har blivit en hel del pepp och diskussioner, flera är ute och går tillsammans på lunchen, säger han.

En anställd uppger samtidigt stress och press över detta?

– Det är klart att det inte är bra om man upplever stress. Var och en äger sin egen känsla, så det kan jag inte säga emot. Är det så så är det olyckligt, säger han.

Han tillägger:

– Alla kan bidra med vad man kan. Alla kanske inte gillar det, men så är det med det mesta och vi tyckte detta kändes rimligt. Så får vi utvärdera det efteråt, säger Ola Evensson.