Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Personalen larmar om situationen på NÄL

Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

Personal som jobbar på Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, larmar om flera stora problem i arbetsmiljön, skriver P4 Väst.

Det handlar enligt dem om kränkningar, hot om uppsägning och underbemanning.

– Folk mår inte bra på avdelningen. Folk gråter och sjukanmäler sig för de inte orkar med, säger en undersköterska som arbetar på sjukhuset till P4. 

Larmet kommer från avdelning 45 på Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, i Trollhättan i ett internt brev till ledningen för NU-sjukvården där sjukhuset ingår, skriver P4 Väst.

Det handlar bland annat om missar i vården, vård som inte håller måttet och slarv med patientdokumentationen. 

I brevet beskrivs situationer som att patienter tvingats bära samma blöja under flera dygn, att en patient tvingats ha samma kateter i urinröret som i ändtarmen och att det blivit felordinationer. 

Detta är avdelning 45

Avdelning 45 är en avdelning med vårdplatser för planerade samt akut inlagda patienter inom ÖNH/käkkirurgiska kliniken samt kirurgkliniken, med specialinriktning mot kärlkirurgi, övre mag-tarmkanalen samt obesitaskirurgi.

 

Källa: NU-sjukvården.

I brevet framkommer också stora arbetsmiljöproblem för personalen där det vittnas om kränkningar, hot om uppsägning och underbemanning, vilket leder till att patientsäkerheten hotas.

”Folk mår inte bra” 

Det har lett till sjukskrivningar. 

– Folk mår inte bra på avdelningen. Folk gråter och sjukanmäler sig för de inte orkar med, säger en undersköterska, som jobbat på sjukhuset i två år, till P4 Väst.

Björn Järbur som verksamhetschef inom NU-sjukvården, uppger för P4 Väst att ledningen, som brevet var riktat till, har tagit till sig av innehållet och att de försöker lösa problemen. 

– Den här typen av incidenter som beskrivs ska inte förekomma, säger han till P4 Väst och fortsätter:

– Man har börjat väldigt aktivt att arbeta med det, både att man träffat medarbetarna på avledningen och att man haft möte med de fackliga företrädarna ihop med medarbetarna men också att man satt in ett antal aktiviteter för att hantera en del av de frågeställningar som finns i brevet