Personal slagen
på asylboende

Publicerad

VARBERG. Polisen larmades till ett asylboende utanför Varberg efter en misshandel på fredagskvällen.

– En man slagit en i personalen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region väst.

Mannen ska ha misshandlat en person i personalen och ambulans kallades till platsen.

Några minuter innan klockan sex på fredagseftermiddagen larmades polisen till ett asylboende i Skällinge utanför Varberg.

– Vi blev larmade till ett asylboende med anledning av att en man slagit en i personalen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region väst.

Polisen kunde gripa gärningsmannen på platsen.

– Han grips misstänkt för misshandel samt försök till misshandel, säger Jenny Widén.

Ärendet ska utredas

Varför inträffade misshandeln?

– Jag känner inte till omständigheterna utan det är något som kommer att utredas.

Hur går ni i övigt vidare med ärendet?

– Han är gripen, den här misstänkte mannen så han kommer ju att förhöras.

Ambulans kallades till platsen

Den person som misshandlades jobbar på asylboendet. Men Jenny Widén har inga uppgifter om ålder eller kön på denna person.

– Skadeläget är oklart, säger hon och fortsätter.

– Jag vet att ambulans var på platsen men jag vet inte om personen åkt till sjukhus.

Hur gammal den misstänkta mannen är finns det inga uppgifter om.

Sandra Divinyi
Sandra Divinyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER