En kvinna blev ofredad i publikhavet under Major Lazer. Foto: (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURESEn kvinna blev ofredad i publikhavet under Major Lazer. Foto: (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
En kvinna blev ofredad i publikhavet under Major Lazer. Foto: (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Under festivalens sista kväll blev en kvinna ur personalen sexuellt ofredad. Foto: (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURESUnder festivalens sista kväll blev en kvinna ur personalen sexuellt ofredad. Foto: (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Under festivalens sista kväll blev en kvinna ur personalen sexuellt ofredad. Foto: (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Personal sexofredad under Way out west

Publicerad

När polisen summerar festivalen Way out west i Göteborg så konstaterar man att det kommit tre anmälningar om sexuella ofredanden – en per kväll.

Under festivalens sista kväll så var det en kvinna ur personalen som utsattes.

– Ingen är gripen där, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Way out west 2017 är över.

Under de tre dagarna så har tre fall av sexuellt ofredande anmälts – ett per kväll. Under fredagskvällen ska en kvinna i 25-årsåldern ha blivit ofredad i publikhavet under Major Lazers spelning, som var den sista konserten under fredagen.

– Gärningsmannen ska sedan ha försvunnit därifrån och har inte kunnat pekas ut, säger Peter Adlersson.

Polisen: Ingenting att gå på

Polisens jourhavande kommissarie säger såhär till Göteborgs-Posten:

– Hon ringde in i dag och ville anmäla för statistikens skull. Vi har inte jättemycket att gå på tyvärr, i stort sett ingenting.

Den sista festivalkvällen, lördagen, så blev en kvinna i personalen utsatt för ett sexuellt ofredande. Inte heller där har polisen kunnat göra ett gripande.

Arrangören: Polisanmäl

– Jag tycker det är djupt beklagligt att ofredanden sker. Det är ett vidrigt samhällsproblem som måste jobbas bort på alla plan, säger Joakim Skoglund på Luger till GP och fortsätter:

– Genom att polisanmäla visar man tydligt att det är ett brott. Just i de här frågorna kanske det är extra viktigt att de registreras som brottsliga handlingar så inte någon där ute lever i en illusion om att det är något som på något sätt skulle vara det minsta okej, att ofreda en annan människa.

Polisens presstalesperson Peter Adlersson.Foto: POLISEN

– I övrigt så har vi mellan tre och fem personer omhändertagna för fylleri per i kväll. Det är en ganska låg siffra om man ser till antalet besökare, säger Peter Adlersson.

Insatschefen på plats har skrivit i sin rapport att det har rått god stämning under festivalen.

– Vi har inga rapporterade våldsbrott heller, säger Peter Adlersson.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER