Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Personalen på sjukhuset larmar – vill ha krismöte

Norra Älvsborgs Läns sjukhus. Foto: LENNART REHNMAN

Personalen på Näl (Norra Älvsborgs Läns sjukhus) i Trollhättan anser sig ha en ohållbar arbetssituation. 

Nu har personalen, på avdelningen för kirurgi och öron-näsa-hals, larmat till ledningen. 

Flera menar att de kan komma att säga upp sig – och nu ska ett krismöte hållas. 

– Problemen var kända sedan tidigare, men brevet påtalade att det behövdes fler åtgärder, säger verksamhetschefen Maria Wiksten Ericsson, till Bohusläningen

GT har tidigare, både i höstas och i veckan, rapporterat om krisen inom NU-sjukvården. Personal som, till följd av en ohållbar arbetssituation, kräver förbättringar. 

Nu skriver P4 Väst att ett internt brev har skickats till NU-sjukvårdens ledning. 

Avsändare är personal på avdelningen för kirurgi och öron-näsa-hals och förhoppningen är att ledningen tar tag i underbemanningen. 

Enligt rapporteringen skickades brevet i november. 

– Problemen var kända sedan tidigare, men brevet påtalade att det behövdes fler åtgärder, säger verksamhetschef Maria Wiksten Ericsson till Bohusläningen. 

Hon fortsätter: 

– Sedan är det brister sammanställda över en väldigt lång tid. Men mycket handlar om att följa upp rutiner i kombination med hög arbetsbelastning.

Kräver förbättring

Organisationen gjordes om 2018. I stället för bemanningssköterskor tillsattes ordinarie sjuksköterskor och undersköterskor för att råda bukt på en del av det som upplevts som problem. 

I brevet från november står att personalen vill ha ett krismöte och att en fortsättning på problemen kan få stora konsekvenser. 

”Om ingen förbättring sker nu kommer personalen på avdelning 45 (den aktuella avdelningen, reds. anm) tvingas att lämna för att inte riskera sin hälsa och för att vi inte längre att garantera patientsäkerheten. Hur långt får det gå?” står det i brevet som Bohuläningen tagit del av.

En sjuksköterska som tidningen talat med säger så här: 

– Mycket går ut på att lösa korttidsbemanning och om du får in en kollega eller gå kort. Det är sällan det är överanställt, säger hon. 

Undersköterskor i Västsverige höll tidigare i år en manifestation för att få bättre arbetsvillkor.