Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man allvarigt skadad – knivskars vid Nordstan

En person har blivit svårt knivskuren i närheten av Nordstan.
Foto: Niklas Göransson
En knivbeväpnad man jagade flera personer i en butik i Nordstan på måndagen. Obs, bilden är från ett annat tillfälle.
Foto: HENRIK JANSSON

En man blev svårt knivskuren i närheten av Nordstan under måndagskvällen.

Gärningsmannen ska sedan ha jagat kunder i en butik inne i köpcentrumet.

– Innan det har han också knivhotat en spårvagnschaufför, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Den skadade mannen, som är i 20-årsåldern, vårdas under tisdagen med allvariga skador.

En person har gripits. 

Larmet om knivmannen kom vid 19.37 på måndagskvällen.

Vittnen hade då sett att en man viftat med en kniv och skadad en man i närheten av Nordstan i centrala Göteborg. 

– Grunduppgifterna som vi får från början är att det är en person som viftar med kniv på en gata utanför Nordstan och att det var en person som föll ihop, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst. På plats hittades en skadad man som förs till sjukhus i ambulans. Polisen uppgav att det handlade om allvarliga skador men att skadeläget i övrigt var oklart.

På tisdagsförmiddagen kunde Sahlgrenskas pressjour meddela att den skadade mannen, som är i 20-årsåldern, vårdas för livshotande skador.

Vid 14-tiden meddelade man att mannens skador inte längre var livshotande, men hans tillstånd beskrevs då som allvarligt.

Jagade personer i butik 

Mannen har sedan lämnat den första platsen och gått in till en butik i köpcentrumet, jagat personer och viftat med kniven.

Polisen uppger att ingen skadats fysiskt där.

– Vi trodde att han direkt hade gått till Nordstan men ganska snart kommer det uppgifter om att han först hoppade på en spårvagn och hotade spårvagnschauffören med kniv också innan han hoppade av och gick in till butiken, säger Tommy Nyman.En man i 45-årsåldern kunde sedan gripas i närheten av butiken och är misstänkt för mord- alternativt dråpförsök och för flera fall av olaga hot samt hot mot tjänsteman.  

Polisen är på plats för att höra vittnen och målsägande i fallet och spärrade av ett område där knivattacken ägde rum.