Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man till sjukhus – skjuten i ansiktet med luftvapen

En ung man har blivit skjuten i ansiktet med ett luftvapen under tidiga morgonen.

Mannen har körts till sjukhus – skadeläget är enligt polisen oklart.

– Det kan vara allt från allvarligt till lindrigt med vad vi vet i nuläget, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Även en bil har beskjutits i området.

Det var vid 01.30-tiden under natten mot nyårsaftonen som polis larmades till stadsdelen Överby i Trollhättan.

Polis och ambulans ryckte ut till platsen – men när enheterna anlände så hade den skjutne personen, en man i 20-årsåldern, redan körts till akuten av vänner. Mannen vårdas för oklara skador, enligt polisen.

– Det kan vara allt från allvarligt till lindrigt med vad vi vet i nuläget, vi har inte fått någon avrapportering, säger Christer Fuxborg.

Säkrat spår

Även en bil har beskjutits i samband med händelsen.

– Än så länge så vet vi inte vad som ligger bakom detta. Men vi vet att det har befunnit sig mycket motorburna ungdomar i området, så det är möjligt att det är någon oenighet som lett fram till detta.

Händelsen rubriceras som misshandel och skadegörelse. Ingen person var på söndagsmorgonen gripen, men polisen meddelar att värdefulla spår har säkrats.

– Vi har ett hyggligt utredningsläge. Vi har säkrat en blykula och sedan finns det ganska mycket personer på platsen, bland annat vid en intilliggande hamburgerrestaurang, som har blivit vittnen till  händelsen, säger Christer Fuxborg.