En person påkörd – vid rallytävling

Publicerad

På lördagseftermiddagen ska en man ha blivit påkörd under en rallytävling i Värmland.

Skadeläget för den påkörda mannen är allvarligt. 

–  I samband med en målgång är det en person som blir påkörd av en rallybil, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen. 

Olyckan ska ha inträffat vid Timbonäs, efter målgång på en av specialsträckorna, skriver SVT.

– Det är okänt om personen i fråga har någon inblandning i rallytävlingen eller om det är en åskådare, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen. 

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– Det är en person som ska vara talbar, men ha vissa skador, säger Jens auf der Heide.

Den skadade personen har förts till sjukhus i ambulanshelikopter. 

Centralsjukhuset i Karlstad meddelade under kvällen att mannen är allvarligt skadad.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER