Enligt räddningstjänsten var bilisten som körde på pojken kvar på plats. Foto: MIKAEL BERGLUND
Enligt räddningstjänsten var bilisten som körde på pojken kvar på plats. Foto: MIKAEL BERGLUND

Pojke blev påkörd – avled av sina skador

Publicerad

En 14-årig pojke blev påkörd av en bil, strax efter att han hade gått av bussen.

Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Han har avlidit. Anhöriga är underättade, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Larmet om den tragiska olyckan i Västsverige kom 19.45 på onsdagskvällen.

– Räddningstjänst och ambulans är på plats, och polis kommer också dit så det blir säkert trafikpåverkan, sa Jörgen Simonsson inledningsvis.

Olyckan inträffade vid en busshållplats.

– Vi har en person som har gått av en buss och när han passerar bussen blir han påkörd av en bilist, sa Simonsson vidare.

Pojke påkörd vid busshållplats

Personen som blev påkörd, som alltså visade sig vara en 14-årig pojke, var inledningsvis allvarligt skadad, uppgav räddningstjänsten.

Polisen bekräftade senare uppgifterna.

– En pojke har förts till sjukhus med allvarliga skador, sa Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst, vid 20.40-tiden på onsdagskvällen.

Avled av sina skador

Lite senare uppgav polisen att pojken har avlidit.

– Han har avlidit. Anhöriga är underättade, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, vid 22.30-tiden på onsdagskvällen.

Enligt räddningstjänsten var bilisten som körde på pojken kvar på plats, och det handlade därmed inte om någon smitningsolycka.

 

LÄS OCKSÅ: Två döda efter svår krasch på Tjörn 

Erik Göthlin
Erik Göthlin
Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER