Räddningsarbete pågår just nu med att få fram personen under spårvagnen. Foto: Läsarbild
Räddningsarbete pågår just nu med att få fram personen under spårvagnen. Foto: Läsarbild

Kvinna fastklämd under spårvagn: "Livshotande"

Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern blev under fredagsförmiddagen påkörd av en spårvagn i Mölndal.

Kvinnan vårdas på sjukhus med livshotande skador.

En kvinna i 30-årsåldern blev strax efter klockan 09.30 på fredagsförmiddagen påkörd av en spårvagn i Lackarebäck i Mölndal.

Kvinnan klämdes vid olyckan fast under spårvagnen.

– Vi är på plats och håller på och lyfter spårvagnen just nu, en person ligger under, sa Janne Severinsson vid räddningstjänsten i Göteborg, strax efter att olyckan inträffade.

Livshotande skador

Kvinnan fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Enligt sjukhusets pressjour vårdas hon för livshotande skador.

Räddningstjänsten spärrade av Mölndalsvägen i samband med räddningsarbetet. Västtrafik meddelade att spårvagnstrafiken tillfälligt stängdes av mellan Lana och Mölndal.

Strax innan 10.30 var Mölndalsvägen återigen öppen för trafik.

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER