Person misshandlad ombord på buss

Publicerad

En ung man har misshandlats ombord på en buss i Göteborg.

Offret fick motta slag i ansiktet innan gärningsmannen övermannades av andra passagerare.

– Väldigt bra gjort av de här personerna, berömmer polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Larmet kom in vid 16.30-tiden på torsdagseftermiddagen. Polis och ambulans har kallats till platsen.

Misshandeln ska ha ägt rum ombord på en buss vid Brunnsbotorget på Hisingen i Göteborg. En ung man, i 18-årsåldern, har blivit slagen i ansiktet, uppger polisen.

Flera andra passagerare ombord på bussen ska ha ingripit och övermannat gärningsmannen. De ska också ha hållit fast mannen utanför bussen tills dess att polisen kom till platsen.

– Den misstänkte gärningsmannen gick av bussen vid Brunnsbotorget. Då ingrep flera personer, oklart om de hade varit bussen eller anslöt utifrån eller både och. Sedan höll de fast den misstänkte, som är en man i 30-årsåldern, tills vi var på plats.

Polisen larmade också en ambulans.

– Men jag har ingen uppgift på om 18-åringen behövde åka med den till sjukhus, säger Nyman.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER