Person knivrånad på buss – två på fri fot

Publicerad

Under torsdagskvällen blev en person rånad på en buss i Mölnlycke.

– Det var två gärningsmän som visade kniv och fick med sig värdesaker, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen har säkrat teknisk bevisning. 

Polisen fick larmet om rånet 20.32 på torsdagen.

En person ombord på en buss mot Mölnlycke blev hotad med kniv och avtvingad värdesaker. 

– Gärningsmännen var ombord på samma buss som målsägaren, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Ingen av de två gärningsmännen har gripits men polisen har säkrat teknisk bevisning.

– Men vad det är säger vi inte, säger Sterner.

Ungefär en timme senare fick polisen larm från Linnégatan i Göteborg.

– Det är en man som ger sig på en kille, han omfamnar honom i en kram och utdelar ett slag i magtrakten, säger Henrik Sterner. 

En polispatrull var i närområdet och var på plats bara någon minut senare.

– Där är det en gripen misstänkt för personrån. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER