Olyckan ska ha skett i Biskopsgården på Hisingen. Foto: Google MapsOlyckan ska ha skett i Biskopsgården på Hisingen. Foto: Google Maps
Olyckan ska ha skett i Biskopsgården på Hisingen. Foto: Google Maps
Mannen ska ha blivit påkörd vid ett övergångsställ och avled sedan av sina skador. Foto: Google MapsMannen ska ha blivit påkörd vid ett övergångsställ och avled sedan av sina skador. Foto: Google Maps
Mannen ska ha blivit påkörd vid ett övergångsställ och avled sedan av sina skador. Foto: Google Maps

Person i permobil påkörd – avled

Publicerad

En man i 95-årsåldern som färdades i permobil har blivit påkörd vid ett övergångsställe på Hisingen i Göteborg. Han avled senare av skadorna.

– Där kan jag bekräfta att mannen är avliden, sa Sahlgrenskas sjukhusets presskontakt Stefan Sarajärvi, vid 16-tiden.

Det var strax efter klockan tolv på onsdagseftermiddagen som en person som färdades i permobil blev påkörd av en bil. Händelsen inträffade i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.

– Olyckan har skett vid ett övergångsställe och det var en man som satt i permobilen. Han blev påkörd av en personbil, Janne Weirén vid polisen i region Väst.

Var medvetslös

När polisen kom till platsen var den påkörda medvetslös och han fördes till Sahlgrenska sjukhuset med ambulans.

– Vi har tagit bilen och permobilen i beslag, vi gör ju det när det är så här svåra olyckor. För att titta om det är några mekaniska fel och vi har en patrull på väg till sjukhuset, säger polisen.

Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg bekräftar att en man har förts till sjukhuset.

– Det är en man i 95-årsåldern. Tillståndet är allvarligt, säger presskontakten Stefan Sarajärvi.

Förundersökning inledd

Strax efter klockan 15 meddelar polisen att mannens skador kan innebära fara för mannens liv.

Vid 16-tiden bekräftade Sahlgrenska sjukhuset att mannen hade avlidit av skadorna han ådrog sig i den svåra olyckan. Anhöriga till mannen är underättade om dödsfallet, uppger Sahlgrenska sjukhusets presskontakt Stefan Sarajärvi.

En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik är inledd.

Följ GT på Facebook och Twitter om du vill ha de senaste västsvenska nyheterna i ditt flöde

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER