Person tvingades hoppa från ett fönster vid brand

Publicerad

En brand bröt ut i ett trapphus i Uddevalla på tidiga tisdagen.

En person är förd till sjukhus.

– Personen hoppade ut genom ett fönster på grund av rökutvecklingen, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Polis och räddningstjänst larmades om branden i bostadshuset i Uddevalla strax efter klockan 03.30 på tidiga tisdagen. På plats kunde man konstatera att en brand brutit ut inne i ett trapphus.

– Så det var aldrig någon brand inne i en lägenhet, säger Peter Nordengard.

Vid 05.30-tiden var polis och räddningstjänst kvar på platsen.

Person hoppade ut genom fönster

En person har förts med ambulans till sjukhus.

– Det ska ha rört sig om en stukad fot eller en fraktur. Personen ska ha hoppat ut genom ett fönster på grund av rökutvecklingen, säger Peter Nordengard.

Har man fått evakuera hela huset?

– Nej, de som behövde hjälp fick hjälp av grannar.

Branden tros vara anlagd

Polisen misstänker att branden var anlagd och har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

– Det gör vi för att kunna fastställa brandorsaken, säger Peter Nordengard.

Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att göras.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER