Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO
 Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO

Man död – hittades livlös vid golfbana

Publicerad
Uppdaterad

Räddningstjänsten larmades vid lunchtid om att en person hittats livlös i vattnet vid en golfbana i Ulricehamn. 

Personen, en man i 60-årsåldern, fördes till sjukhus. Mannens liv gick dock inte att rädda.

– I nuläget ser vi det här som en olyckshändelse, säger Fredrik Zetterlund, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Mannens anhöriga är underrättade.

Larmet kom in till SOS strax innan klockan 12 på söndagen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en sjö vid en golfbana i Västsverige.

– En person är påfunnen livlös. Jag vet inte så mycket om vad som har hänt, men HLR pågår, sa räddningstjänstens inre befäl Henrik Andersson.

Det är på söndagseftermiddagen oklart exakt vad som hänt. Det är också oklart hur länge mannen legat i vattnet innan han påträffades.

– Omständigheterna om hur det har gått till vet jag inte, säger Henrik Andersson.

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

Mannen avliden

På söndagseftermiddagen stod det klart att mannens tillstånd var mycket allvarligt. 

– Han är förd till sjukhus med ambulans i kritiskt tillstånd. Hans anhöriga är på plats på sjukhuset, sa polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Det stod senare klart att mannens liv inte gått att rädda. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

– Vi misstänker inte brott. I nuläget ser vi det här som en olyckshändelse, säger Fredrik Zetterlund vid polisen i Borås.  

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck
Gustav Sandström
Gustav Sandström
Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER