Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man hittad död i bostad – polisen utreder mord

En man har hittats död i Arvika kommun.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. 

– En teknisk undersökning ska genomföras. Vi kan inte utesluta att ett brott har begåtts, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson i Bergslagen.

Vid 10.30-tiden på fredagen hittades en person död i Arvika.

– Vi fick samtal från SOS Alarm om att en avliden person hittats och när vi kom till platsen blev bedömningen att vi inte kan utesluta att ett brott har skett, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson i Värmland.

En förundersökning om misstänkt mord har inletts och en teknisk undersökning av platsen där personen hittades kommer att genomföras.

Två personer till förhör

Ingen är i nuläget frihetsberövad och det finns heller ingen misstänkt. Två personer har dock tagits med till förhör, skriver NWT.

– Vi antog att de kan lämna uppgifter. Men de är inte misstänkta för något brott, säger Jonas Wendel, polischef i Arvika, till tidningen.

Han förklarar för GT att det är en man som hittats död. 

– Jag kan inte säga något mer om den avlidne i nuläget. Det är oklara omständigheter i samband med dödsfallet, så vi tar det säkra före det osäkra och behandlar det som ett mord, så att vi grundligt tar reda på vad som har hänt, säger Jonas Wendel.

Han konstaterar att det under eftermiddagen hålls flera förhör.

– Vi pratar med personer som vi antar kan lämna uppgifter som är viktiga för oss. Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger han.