Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ung kvinna hittad död – två personer anhållna

Polisen misstänker mord i Göteborg.
Två personer har frihetsberövats.Foto: LEOTRIM JUSUFI

En ung kvinna har hittads död i en bostad i Göteborg.

I bostaden hittades även två andra personer som nu är anhållna misstänkta för vållande till annans död.

– Åklagaren tar nu över förundersökningen, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl.

Klockan 15.19 på måndagseftermiddagen larmades polis till ett flerbostadshus på Hisingen i Göteborg. I bostaden anträffade patrullen en avliden ung kvinna.

Omständigheterna på platsen talade inledningsvis för att ett brott kan ha begåtts och polisen inledde en förundersökning gällande mord.

– Vi kan inte utesluta brott för tillfället. Därför genomför vi en teknisk undersökning så får vi se vad den ger. Förmodligen kommer undersökningen att kunna genomföras under kvällen. Det är fortfarande oklara omständigheter, sa Peter Nordengard initialt.

Vad det var som fick polisen att misstänkta att den döde kan ha utsatts för brott, var inget som Nordengard ville kommentera. 

– Nej, vi säger inget mer om omständigheterna i nuläget, säger Peter Nordengard.

Två personer gripna

Två personer kunde gripas på platsen, misstänkta för brottet.

– De anträffades på plats, i anslutning till den döde personen, säger Peter Nordengard.

Han fortsätter:

– De kommer att höras under kvällen. Sen blir det upp till åklagaren att avgöra om de ska anhållas eller inte, fortsätter han.

Under kvällen förhördes de båda personerna och de anhölls samtidigt som brottsrubriceringen ändrades till vållande till annans död.

Varför brottsrubriceringen ändrats från mord vill polisen inte svara på. Nordengard vill inte heller kommentera om de misstänkta personerna är kända av polisen sedan tidigare.

– Åklagare tar över förundersökningen nu, säger Nordengard.

Kvinnans anhöriga är underättade.