Mannen hittades död utomhus i anslutning till ett naturreservat Alingsås. Foto: Henrik JanssonMannen hittades död utomhus i anslutning till ett naturreservat Alingsås. Foto: Henrik Jansson
Mannen hittades död utomhus i anslutning till ett naturreservat Alingsås. Foto: Henrik Jansson
Polisen inledde en förundersökning om mord alternativ dråp. Men efter lunch på tisdagen hade det framkommit omständigheter som gjorde att misstankegraden monterades ner. Foto: Henrik JanssonPolisen inledde en förundersökning om mord alternativ dråp. Men efter lunch på tisdagen hade det framkommit omständigheter som gjorde att misstankegraden monterades ner. Foto: Henrik Jansson

Polisen inledde en förundersökning om mord alternativ dråp. Men efter lunch på tisdagen hade det framkommit omständigheter som gjorde att misstankegraden monterades ner.

 Foto: Henrik Jansson
Polisen tekniker på plats. Foto: Henrik JanssonPolisen tekniker på plats. Foto: Henrik Jansson
Polisen tekniker på plats. Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik JanssonFoto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik JanssonFoto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson
Foto: Linda BerghFoto: Linda Bergh
 Foto: Linda Bergh
Foto: Linda BerghFoto: Linda Bergh
 Foto: Linda Bergh

Person hittad död nära naturreservat

Publicerad

En man har hittats död utomhus i anslutning till ett naturreservat Alingsås.

Förutsättningarna är sådana att polisen har inlett en förundersökning om mord alternativ dråp.

Men på eftermiddagen säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson:

– Det har framkommit uppgifter som gör att brottsmisstanken i väsentlig grad är nedmonterad.

Vid tiotiden på förmiddagen hittade förbipasserande en avliden man på marken i Alingsås. Med anledning av att omständigheterna inte är "helt självklara" har polisen inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

– Därför måste vi utföra de här åtgärderna för att se vad som hänt på platsen, säger polisens presstalesperson.

Teknisk undersökning inledd

Platsen har spärrats av för teknisk undersökning.

Vid 12.50-tiden hade teknikerna anlänt till platsen och en teknisk undersökning har inletts.

– Tekniker är på plats och jobbar för fullt, säger Peter Adlersson och fortsätter:

– Det är ett noggrant arbete som ska göras på ett ganska stort område.

Söker vittnen

Polisen söker personer som kan ha hört eller sett något.

– Man försöker få kontakt med eventuella personer som sett någonting i området den senaste tiden, säger Peter Adlersson.

Enligt GT:s reporter som är på plats i Alingsås vid naturreservatet är stämningen lugn på platsen. En polisbil finns på plats. Det är ett stort område som polisen spärrat av.

Kriminalkommissarie Thord Haraldsson är på plats i Alingsås med anledning av det misstänkta mordet. Han säger att det nu framkommit uppgifter som gör att polisen tonar ned brottsmisstanken.

– Mycket pekar på att inget brott har begåtts, säger han.

Haraldsson vill inte kommentera hur polisen tror att mannen avlidit.

 

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER