Man ramlade i vattnet när färja skulle lägga till

En man ramlade i vattnet vid Tysklandsterminalen i Göteborg på tisdagsmorgonen.

Olyckan inträffade när färjan Stena Germanica skulle lägga till vid kajen.

Räddningstjänsten, inklusive dykare, kallades till platsen. 

Mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Larm om händelsen vid Tysklandsterminalen i Göteborg kom vid niotiden på tisdagsmorgonen.

– En person har ramlat i vattnet från Stena Germanica. Räddningstjänsten med dykare är där med full styrka, förklarade Thomas Fuxborg, polisens presstalesman, i inledningsskedet.

Uppe ur vattnet

Förutom räddningstjänsten larmades polis med tre enheter.

– Personen har kommit upp ur vattnet. Det är oklart hur han kom upp. Vi har avslutat vår insats, säger Mårten Hultman, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, vid 09.15-tiden.

Senare visade de sig att mannen ramlat i vattnet från kajen och att olyckan inträffade i samband med att fartyget skulle lägga till.

En matros ombord på båten skulle slänga en lina till personerna på kajen. Linan ska fästas på en anordning som drar in båten till kajen. 

”Drogs ut i vattnet”

– Linan hamnade lite snett och när mannen skulle hämta linan så fastnade linan i propellern samtidigt som mannen  får tag på linan. Mannen och linan drogs ut i vattnet samtidigt som båten var på väg in till kajen, förklarar Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.

Kollegan på kajen slog larm och slängde samtidigt ut en flytväst och boj till mannen i vattnet. Han fördes sedan till sjuhus med ambulans. Skadorna bedömdes på plats som lindriga.