Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna försökte köra på polis – polisen tvingades öppna eld

En kvinna ska ha försökt köra på en polisman i Svenljunga. Bilden är en genrebild.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Händelsen inträffade i Svenljunga.

En kvinna i 20-årsåldern har gripits misstänkt för mordförsök alternativt dråpförsök. 

Kvinnan ska ha försökt köra på en polisman – varpå den andra polismannen svarade med att öppna eld mot bilen. 

– Han tvingades slänga sig i diket och då avlossade den andra polismannen ett skott som träffade ena däcket, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst. 

En polispatrull försökte först stoppa ett fordon i trakterna kring Svenljunga vid klockan 23.20. Efter att föraren inte stannat följde polisen efter bilen. 

En andra patrull anslöt och skulle lägga ut en spikmatta vid en vägkorsning. I samband med ska bilföraren ha försökt köra på ena polismannen. 

– Han tvingades slänga sig i diket och då avlossade den andra polismannen ett skott som träffade ena däcket. Då stannade bilen omedelbart, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst. 

Under bilfärden ska de tre andra passagerarna ha kastat ut föremål på vägen – bland annat en tv. Det är oklart om det rör sig om stöldgods. 

Alla fyra greps – var kraftigt påverkade

Alla fyra personer i bilen greps efter att den stoppats vid klockan 23.50. De tre manliga passagerarna – som alla är i 30-årsåldern – misstänks för försök till våld mot tjänsteman alternativ försök till grov misshandel.

– Alla fyra i bilen var kraftigt påverkade och har inte förhörts än utan kommer göras det nu på morgonen. Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning, säger Peter Adlersson. 

En utredning gällande avlossade skott har också inletts och görs av riksåklagare för polismål. 

– När man avlossar skott med tjänstevapen så blir det automatiskt en undersökning där man tittar på hur polisen har agerat i det här fallet, säger Peter Adlersson. 

Ingen har fått fysiska skador.