Per Byttner och hans son Leo, 7, befann sig ombord på tåget när branden bröt ut. Foto: Per ByttnerPer Byttner och hans son Leo, 7, befann sig ombord på tåget när branden bröt ut. Foto: Per Byttner

Per Byttner och hans son Leo, 7, befann sig ombord på tåget när branden bröt ut.

 Foto: Per Byttner
Foto: Ber ByttnerFoto: Ber Byttner
 Foto: Ber Byttner

Per om tågbranden: "De öser in vatten"

Publicerad

Ett brinnande tåg fick evakueras utanför Skövde.

Per Byttner och hans son Leo, 7, är några av alla drabbade.

– De släcker branden just nu. Det öser in vatten i loket, säger Per Byttner.

Passageraren Per Byttner och hans son Leo, 7, var på väg hem till Göteborg efter ett besök hos familjen i Katrineholm när tåget stannade mitt ute på en åker.

Enligt räddningstjänsten var det en fullt utvecklad brand i loket.

– Vi är strax före Skövde någonstans när tåget stannar för att det är fel på det. Efter 20 minuter sa de att vi har en liten brand här framme och de kommer evakuera tåget, säger Per Byttner.

Evakuerades på åker

Per, Leo och de andra passagerarna evakuerades ut på en åker.

– Vi satt i sista vagnen, eftersom loket är i andra änden kände vi lite röklukt men inte mer. Alla köade för att komma ut, det var otroligt lugnt, säger Per Byttner.

Han beskriver att det just nu pågår ett släckningsarbete och att de ännu inte har någon information om hur deras resa ska fortsätta.

– De släcker branden just nu. Det öser in vatten i loket. Det står mest och ryker, passagerarna står här på åkern. Alla passagerare är inte av tåget än, det verkar inte vara någon risk för spridning och det går väldigt lugnt till.

En annan som är ombord är Maria Nielsen Hansson tillsammans med flickvännen Gunilla Hansson.

Enligt Maria är läget lugnt just nu och passagerarna inväntar busstransport från platsen.

– Jag kände direkt en rökdoft innan de sa det. Jag förstod direkt. Måste också säga att jag är väldigt imponerad av arbetet. Räddningstjänsten kom väldigt snabbt till platsen och släckte branden, säger hon.

Andreas Andersson
Andreas Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER