Per Nordangård död i sviterna av covid-19

Per Nordangård, före detta chefredaktör på GP, dog i sviterna av covid-19. Han blev 74 år.
Foto: Stefan Berg/Göteborgs-Posten

Journalisten Per Nordangård har dött i sviterna av covid-19. 

Det rapporterar Göteborgs-Posten, där Nordangård var chefredaktör i flera år. 

– Per var en väldigt fin person. Under sina många år på redaktionen var han besjälad av att göra god journalistik, säger Peter Hjörne i GP.

Journalisten och författaren Per Nordangård hade en lång karriär bakom sig, inte minst på Göteborgs-Posten där han under många år hade flera viktiga befattningar. Framför allt var han, mellan 1989 och 1993, chefredaktör på tidningen. 

Innan dess hade han arbetat på bland annat Sydsvenska Dagbladet och på Svensk Sjöfartstidning. 

Den 19 mars skulle Per Nordangård ha fyllt 75 år, men på lördagen rapporterar Göteborgs-Posten att han har avlidit i sviterna av covid-19. 

– Han rapporterade om stort som smått från stora London till lilla London, allt med språklig finess, säger Peter Hjörne som efterträdde Nordangård som chefredaktör 1993, i artikeln. 

Bosatte sig i Båstad

Efter sin tid som chefredaktör fortsatte Per Nordangård att skriva för GP ända fram till 2012. 

Framför allt som utrikeskorrespondent, då han hade just London som sin utgångspunkt. 

Under tiden i Storbritannien skrev Nordangård också flera böcker. Han föddes i Värnamo, men när det återigen blev Sverige för honom och hustrun valde de Båstad som bostadsort. 

Där engagerade sig Nordangård bland annat i ”Film i Båstad”, där han var ordförande. GP har publicerat ett uttalande från Nordangårds barn och familj där de uttrycker stor saknad – och att ”Bobo” var en stor förebild och idol för barnbarnen. 

Det känns som att Bobbo bara är på semester. – en skön känsla och ett underbart uttryck från ett älskat barn-barn”, skriver de. 


Läs mer: Christofer Ahlqvist blir ny chefredaktör på GP


Så sent som i går kom också beskedet att en annan känd journalist dött i sviterna av covid-19: