Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Pepzi" kan ha blivit attackerad av en varg

Hunden "Pepzi" mår under omständigheterna bra efter attacken.

Dvärgschnauzern Pepzi blev attackerad på en promenad.

– Jag är helt säker på att det var en varg, säger husse, Magnus Efraimsson.

Magnus Efraimsson var ute och gick med sin dvärgschnauzer Pepzi vid Lilleby i Torslanda på Hisingen i Göteborg. Då såg han vad han trodde var en stor hund ungefär 50 meter bort.

– Nästa gång jag tittade upp var han bara tio meter från oss. Då fick han se min hund, sen sa det bara pang, berättar Magnus Efraimsson.

Magnus lyckades sparka till den attackerande besten. Dessutom såg en kvinna som satt i sin bil hela händelseförloppet och kom till undsättning.

– Hon körde på vargen och puttade den framför sig med bilen. Jag lyfte upp Pepzi och slängde in honom i baksätet i hennes bil där hennes två chockade barn satt, säger Magnus Efraimsson.

"Är nog skyggare"

Han säger varg. För han är helt övertygad om att det var en varg som attackerade Pepzi.

– Det var många saker som inte stämde med en hund. Hade jag sparkat på en kamphund till exempel hade den gett sig på mig. Vargen är nog skyggare, en hund är mer van vid människor och bilar på ett annat sätt än den här var, säger Magnus Efraimsson.

Är helt säker

Magnus Efraimsson har under onsdagen varit i kontakt med länsstyrelsen. Där är man enligt Magnus tveksamma till att en det var en varg som låg bakom attacken. Boende i området har också ringt in till polisen och sagt att de sett lösspringade hundar i området som varit lika vargar. Men Magnus är säker på sin sak.

– Den här såg så grym ut. Jag är 99.9 procent säker. Och det var hon som såg attacken också, lägger han till.

Pepzi fick åka direkt till djursjukhuset Blå stjärnan. På kvällen var han hemma hos husse igen och mådde under omständigheterna bra.

– Han ser ganska bra ut. Han är rakad och det blöder lite från såren. Vi får se. Men det är bra att folk får reda på att det är något som inte borde vara här. Oavsett om det var en lös hund eller en varg.