I slutet av månaden sätter Lovisa Andersson in alla pengar hon tjänat under helgerna. Det kan röra sig om 1200 kronor ungefär.
I slutet av månaden sätter Lovisa Andersson in alla pengar hon tjänat under helgerna. Det kan röra sig om 1200 kronor ungefär.

Pengarna från GT rullar in för Lovisa

Publicerad

TROLLHÄTTAN. Snart drar Lovisa Andersson, 18, till Stockholm för att se sina idoler Muse.

Som tidningssäljare har hon råd med det.

- Det är jätteroligt att sälja GT, säger Trollhättetjejen.

Lovisa Andersson är en ­gammal trotjänare i de här sammanhangen.

Det är femte året hon säljer GT från sin dubbdäckade cykel i stadsdelen Sandhem i Trollhättan, ett område med både villor och lägenheter.

- Det är bättre förtjänst bland villorna, tycker hon. Jag brukar cykla året runt.

Säljer hela helgerna

Lovisa är väldigt sällan ledig eftersom hon säljer både lördag och söndag, och dessutom alla storhelger.

- Jag gör inte så mycket på kvällarna ändå, så jag stiger upp tidigt på mornarna, säger hon.

- Jobbet är jätteroligt, jag träffar människor och jag lär mig i princip nåt nytt varje helg. Hur man bemöter folk och vad de kan ställa för krav på mig som försäljare.

När Lovisa inte jobbar pluggar hon på gymnasiets medialinje på tredje året och drömyrket är fotograf.

Ska se på Muse

Kamera har hon redan skaffat för pengarna hon ­tjänat.

- Jag älskar att fotografera och köpte en Sony systemkamera för några år sedan, säger han. Dessutom har jag köpt mobiler, dator och en hel del kläder.

Ett annat stort intresse är musik och favoriterna Kent och Muse.

- Jag har sett dem i Göteborg och Stockholm. Nu ska jag i väg igen till Stockholm i början av december för att kolla på Muse så då går det lite pengar till tågbiljetterna också.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER