Pengaregn över Gekås Ullared – anställda får dela på miljonbonus

Under 2018 ökade varuhuset försäljningen med 200 miljoner kronor jämfört med föregående år.
Foto: NIKLAS HENRIKCZON

De anställda på varuhuset Gekås i Ullared får dela på 23 miljoner kronor i bonus. 

Varje heltidsanställd kommer få omkring 17 000 kronor i bonus. 

– Det är kul att dela med sig när det går bra, säger vd:n Boris Lennerhov.

Varuhuset Gekås Ullared noterade en försäljning på 5,4 miljarder kronor under 2018, vilket är en ökning med 200 miljoner kronor jämfört med föregående år. 

Företagets anställda får därmed vara med och dela på 23 miljoner kronor i bonus, skriver Gekås Ullared i ett pressmeddelande.

– Vi ger ut bonus eftersom vi har uppnått målen vi satte upp, och de genereras utifrån hur produktiva vi är. Det blev ett bra resultat i år och då är det jättekul att få belöna de som gjorde jobbet. Så det är trevligt, säger Gekås vd Boris Lennerhov. 

Gekås vd Boris Lennerhov.
Foto: Pressbild/Jonas Arneson

Tusentals kronor i bonus

Varje heltidsanställd kommer få omkring 17 000 kronor i bonus.

– Jag tycker det är viktigt att man kan dela med sig om man gjort ett bra resultat. Kul att dela med sig när det går bra. Det kan ju tyvärr vara så att man jobbar i ett företag som det går dåligt för, även om man jobbar hårt. Så det är roligare när det är tvärtom. Vi är jättemånga på lönelistan och det är laget som gör jobbet, inte jag, säger Boris Lennerhov.

Gekås Fackklubb vill förtydliga att summan är beräknad på de som jobbar heltid hos företaget, vilket är långt ifrån alla eftersom flesta jobbar deltid med olika sysselsättningsgrader. 

Bonusen är baserad på hur många timmar de anställda jobbat på företaget, enligt fackklubben, som också tillägger att de är glada för de extrapengar som medarbetarna nu får.