Patient misstänks för mordbrand på sjukhus

Publicerad

En psykavdelning på Östra sjukhuset i Göteborg brann kraftigt under natten till lördag.

Enligt Göteborgs-Posten ska en patient ha erkänt att hon startat branden om patienten misstänks nu för mordbrand.

– Tio personer evakuerades och polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning under lördagen, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Det var precis efter midnatt under natten till lördagen som larmet kom om en brand på en avdelning på Östra sjukhuset.

Avdelningen i fråga är en psykiatrisk avdelning.

– Vi fick in larmet, som var ett automatlarm klockan 00.05. Det var en fullt utvecklad brand och vi skickade många till platsen och elden var släckt vid klockan halv ett, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Inga brandskador

Det var ett rum som var själva epicentrum för branden men tio personer fick evakueras.

– Vi har inga brandskador på människor rapporterade. Däremot vet jag inte hur många som kan ha fått lindrigare rökskador, säger Viktor Prästbacka, biträdande vakthavande befäl på polisens ledningscentral till Göteborgs-Posten.

Vid vittnesförhör ska sedan en patient ha erkänt att hon startade branden i sitt rum. Oavsett erkännandet kommer tekniker att undersöka platsen för att försöka slå fast hur branden startade.

Patienten som erkänt misstänks för mordbrand.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER