Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Passagerare blev arg – slog sönder bussen

Mannen ska ha slagit sönder bussen med en träpåk.Foto: Polisen
Det blev stora skador i bussen.Foto: Polisen
Bussens trasiga framruta.Foto: Polisen

Passageraren blev arg.

Då slog han sönder bussen med en träpåk.

– Han sa: "Jag ska döda dig", vittnar chauffören i förhör.

Det var en morgon i april i år vid hållplatsen Torpa i Vänersborg. En buss hade stannat till och en man klev på. Han satte sitt kort mot kortläsaren och gick mot den bakre delen av fordonet. Men det pep till i maskinen och chauffören ska ha bett honom komma tillbaka.

Det var en uppmaning som slutade med att passageraren ska ha gått bärsärkagång inför ögonen på övriga resenärer.

 

LÄS MER: Man onanerade på buss – två gånger samma kväll

 

"Mannen gick av bussen och kom tillbaka med en uppskattningsvis en meter lång, tjock pinne. Busschauffören försökte stänga dörren, men då började mannen slå med pinnen på rutan till dörren så den krossades", beskriver busschauffören i förundersökningen.

En annan buss kom. Mannen ska ha gått över och fortsatt slå.

Dödshotade chauffören

För att sedan återvända.

"Mannen gick tillbaka till busschaufförens buss och slog med pinnen på framrutan så att den gick sönder. Mannen gick in i bussen och började då hota busschauffören. Han sa: 'Jag ska döda dig', och stod med sitt ansikte jättenära busschaufförens ansikte", står det i förundersökningen.

Han slog med träpåken lite varstans i bussen, berättar chauffören. Denne trodde att mannen skulle göra verklighet av sina hot och var rädd att han bar en kniv, förklarar han för polisen.

Den våldsamma passageraren åtalas nu vid Vänersborgs tingsrätt för skadegörelse. Det erkänner han.

"Han har orsakat skador på bussen och det kommer man se på filmerna. Allt gick fort men han tror inte att han slagit sönder vindrutan på bussen", står det i förundersökningen.

Värdet: 35 000 kronor

Passageraren står också åtalad för hot mot tjänsteman. Det förnekar han däremot med förklaringen:

"Han har inte hotat busschauffören. Hade han gjort det så hade han också skadat busschauffören. Han släpper inte något sådant, han hotar inte bara utan att göra något. Han har inte hotat att döda busschauffören".

Det totala värdet på det som han slog sönder i bussen uppskattas till drygt 35 000 kronor. Rättegången mot mannen väntas ta en timme och femton minuter.