Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Partillebarnen drabbades igen

10 trehjulingar stals förra veckan från Björndammens förskola i Partille och i helgen var det dags igen. Den här gången gick gärningsmännen lös på inredningen och slängde ut dagiset innehåll i skogen.
Foto: THIM ÅKE

PARTILLE. Ännu en obehaglig överraskning har drabbat barnen på Björndammens förskola. Nyligen stals deras cyklar - nu har fönster krossats och leksaker kastats ut i skogen.

När barnen kom i går morse möttes de av ett kaos. Glaskross över hela golvet tvingade dem att flytta till en annan avdelning. En CD-spelare var trasig och en digitalkamera stulen. Böcker, skivor, filtar och kuddar hade dessutom slängts ut och efter helgens oväder var det mesta förstört.

Barnen blir otrygga

 - Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vi ska ju ta hand om barnen och sånt här gör dem otrygga, säger en dagisfröken. Skolan har tidigare haft problem med skadegörelse. I våras slogs rutor på skolan sönder för 300 000 kronor och så sent som förra veckan stals tio trehjulingar ur ett förråd. - Det känns jättejobbigt och tråkigt, säger Karin Rågesjö rektor för förskolorna i Björndammens område.

Skador för 10 000 kronor

 Enligt vaktmästare Mikael Hagström närmar sig skadegörelsen 10 000 kronor den här gången. - Det är skrämmande att detta ska få hända, säger han. En glädjande nyhet är dock att Toyota i Partille erbjudit sig att betala för nya trehjulingar till barnen. - Det är fantastiskt. De ringde oss efter att ha läst artikeln i GT, säger Karin Rågesjö.

Bilder på barnen borta

 Extra ledsen är hon dock för digitalkameran som försvann. - Där fanns bilder på barnen. Personalen har fått gå kurser för att kunna dokumentera bättre och det har blivit ett personligt engagemang. Starka strålkastare Skolgården har ingen insyn och inbrott är svåra att upptäcka. Nu ska starka strålkastare nu som tänds när någon är i området sättas upp. Händelsen är polisanmäld. Personalen tror att det rör sig om sysslolösa ungdomar som varit i farten.