Mannen åtalas vid Varbergs tingsrätt efter parkeringsbråket. Foto: MARIA DAHLINMannen åtalas vid Varbergs tingsrätt efter parkeringsbråket. Foto: MARIA DAHLIN
Mannen åtalas vid Varbergs tingsrätt efter parkeringsbråket. Foto: MARIA DAHLIN
Kollegerna kunde inte komma överens om vad som gällde på parkeringen – då urartade situationen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: ShutterstockKollegerna kunde inte komma överens om vad som gällde på parkeringen – då urartade situationen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Shutterstock
Kollegerna kunde inte komma överens om vad som gällde på parkeringen – då urartade situationen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Shutterstock

Parkerade fel – knivhotade sin kollega som "skvallrat"

Publicerad

När två kolleger inte kom överens om vad som gällde på parkeringen – urartade situationen.

Den ene mannen ska då ha tagit upp en Mora-kniv och hotat sin kollega – allt hände mitt framför ögonen på en kund.

– Jag ska slakta dig om du jävlas med mig, ska han ha sagt.

Nu åtalas mannen vid Varbergs tingsrätt.

Det var i februari i tidigare i år som två arbetskolleger i Falkenberg hamnade i en tvist om företagets parkeringsplats. Orsaken bakom bråket var enligt åtalet som Hallands Nyheter skrivit om att den ena mannen hade parkerat sin bil på kundparkeringen, i stället för personalparkeringen. Under en längre tid hade man pratat om alla anställda skulle parkera på personalparkeringen.

Mannen som hade "parkerat fel" hade tidigare fått en tillsägelse och valde denna dag därför att konfrontera den man som, han menat, skvallrat för ledningen om hans parkeringsbeteende.

Bråk uppstod – och efter en stund tog den parkerande mannen upp en Mora-kniv som han höll upp mot sin kollega. Detta enligt åtalet mot mannen.

"Ska slakta dig" – kund blev vittne

"Jag ska slakta dig om du jävlas med mig", ska den nu åtalade ha sagt enligt polisens förundersökning.

Bråket som mannen nu åtalas för filmades av övervakningskameror. Dessutom blev en kund på företaget vittne till hela händelsen. Den åtalade mannen menar att motparten under bråkat pekat mot kameran och sagt: "Du din knäppskalle nu åker du på".

Åtalet vid Varbergs tingsrätt gäller olaga hot och mannen nekar till anklagelserna. Enligt Hallands Nyheter ska mannen ha förklarat att han tagit upp kniven för att få slut på andres skrikande. Inte för att skrämma.

Han har även sagt upp sig.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER