Park Lane öppnar upp: ”Känns nästan som förr”

I augusti 2020 öppnade Park Lane ”sittdisco”.
I augusti 2020 öppnade Park Lane ”sittdisco”.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
27 augusti är premiären för Park Lanes krogshow.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Smygstarten går redan under Kulturkalaset, som redan är fullbokad.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Festlokalen på Avenyn har längtat efter dansande och festglada människor i flera månader – och snart är de välkomna tillbaka.

Nu öppnar Park Lane sin krogshow ”Generations” som det visas smakprov ur under Kulturkalaset i helgen.

– Alla är väldigt taggade, det känns nästan som förr igen, säger klubbens vd Magnus Albrektsson.

I flera månader har verksamheten stått still på Avenyklubben Park Lane i Göteborg. Men nu kan klubben äntligen öppna upp med glitter, sång och glada matgäster.

– Nu är det full fräs, även om vi inte riktigt kan ta emot vår fulla kapacitet, som vi så klart har full respekt för, säger Magnus Albrektsson, vd på Park Lane.

Den 27 augusti öppnas portarna och bjuder gästerna på krogshowen ”Generations” men smygstarten sker redan under Kulturkalaset i Göteborg.

– Förra hösten byggde vi upp den här showen. Det var koreografi, ljud, kläder och repetitioner, väldigt kostsamt. Men vi hann bara köra den tre helger innan vi fick stänga igen. Det var väldigt snopet, säger Albrektsson.

”Vi är inte boven”

Men nu är repetitionerna i full gång igen. 

– Även om vi inte hann köra så många shower sist så blev det en stor succé. Därför blir det samma show som sist, samma artister och samma kläder. Jag var där och tittade på repetitionerna i går och alla är väldigt taggade, det kändes nästan som förr igen.

Enligt Magnus har det varit en väldigt jobbig tid – inte bara för företagen men också för personalen.

– Jag har full respekt för pandemin och smittan, det har hela Park Lane. Men jag tycker det är fel att man skyllt det mesta på oss krögare. Smittan har ju gått upp när vi har haft stängt och ändå känns det som det bara är vi som skulle vara boven i dramat. För vi tar det här på fullaste allvar.

Magnus Albrektsson, vd Park Lane.
Foto: HENRIK JANSSON
– Vi tar det här på fullaste allvar, säger Magnus Albrektsson.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

30 årsjubileum 

1991 öppnade Park Lane sin nattklubb och fem år senare öppnade sin krogshow.

– Vi har ju 30 årsjubileum i år och 25 årsjubileum för vår show. Så det känns fantastiskt kul att kunna fira det på något vis, även om det bli i lite mindre skala, säger Magnus Albrektsson och fortsätter: 

– Vi har utvecklats väldigt mycket under dessa år, vi har underhållit runt 450 000 gäster, det är nio fyllda Ullevi. Så det får man vara stolt över. 

SE MER: Nattklubbarnas kritik efter Ullared-trängseln

Från juli 2020: Nattklubbsscenen i Göteborg är fortfarande stängd till följd av coronakrisen. Samtidigt trängs tusentals besökare på Gekås i Ullared.