Shaimaa och Rasmus Johansson förlorade sitt hus i en brand. Foto: PRIVAT
Shaimaa och Rasmus Johansson förlorade sitt hus i en brand. Foto: PRIVAT

Parets drömhus brann ner – minnena är borta

Publicerad

Shaimaa och Rasmus Johansson höll på att skapa sitt eget drömhus i Säffle.

I söndags brann allt ner – till grunden.

Nu måste de börja om.

– Det är fruktansvärt nu, det finns inte ord som kan beskriva det. Allt är borta, våra minnen är borta, säger Shaimaa.

När vädret tillät skulle paret Johansson isolera om delar av huset. Planer fanns även på att glasa in verandan.

Invändigt var det nästan färdigrenoverat – där fanns inte mycket mer att göra.

Nu – är planerna grusade. Och allt är borta, som Säffle-Tidningen tidigare har rapporterat om. 

– Jag köpte huset innan vi gifte oss och jag har alltid sett många möjligheter med det. Det var ett hus i bra skick. Vi gjorde massor på det tillsammans och hade nästan byggt om det helt. Det skulle bli vårt hus, så som vi ville ha det, säger Shaimaa Johansson.

– Vi var halvfärdiga, menar hon.

Mardrömmen började vid fem

Lyckan över att få skapa sitt drömhus raserades i påskhelgen. Shaimaa var tillsammans Rasmus och barnen hos hans familj. 

Klockan fem på morgonen vaknade de – men hamnade mitt i en mardröm.

– Det kom som en chock för oss. Vi var hos Rasmus familj och firade påsk. Vid klockan fem på morgonen ringde de, jag vet inte om det var räddningstjänst eller polis, och sa att vårt hus brann ner, säger hon.

– Vi blev båda chockade.

Vad som har orsakat branden är inte helt klarlagt. Enligt Säffle-Tidningen är det en misstänkt mordbrand i nuläget. Familjen väntar fortfarande på svar från polisen.

– Allt är fortfarande kaos, vi har inte hört från polisen än, säger Shaimaa.

– Det skulle vara skönt att veta, säger hon.

Dottern föddes i huset

– Min dotter föddes där, hennes första steg togs där, det finns mycket minnen från det huset. Vi saknar det, vi saknar väggarna, säger Shaimaa.

Nu håller sig familjen undan ett tag. Till Säffle-Tidningen säger de att de aldrig mer kommer att bo i Säffle. Nu flyttar familjen.

– Jag behöver vila nu, jag känner mig arg. Detta har tagit hårt på oss, vi vet inte vad som händer, säger Shaimaa. 

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone  eller Android. 

Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER