Paret väcktes – av ett pågående inbrott

Publicerad

Det äldre paret väcktes av ett skrammel och oväsen från bottenvåningen mitt i natten.

När de gick ner märkte de att en tjuv tagit sig in i villan i Kristinehamn.

– När de var på väg ner försvann han ur huset, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl.

Det äldre paret låg och sov på övervåningen när de plötsligt vaknade av skrammel och oväsen från nedervåningen. När de kom ner kunde de konstatera att någon gått in och stulit dator och nycklar.  

– Man hade tagit sig in genom att bryta upp ett fönster, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl på Värmlandspolisen.

Larmet om inbrottet kom 04.34 på onsdagsnatten.
Enligt polis på plats upplevde paret händelsen som mycket obehaglig.

– De var väldigt chockade och tycker väl att detta var väldigt obehagligt att råka ut för under morgontimmarna, säger Bjarne Andersson.

Ingen misstänkt

Paret hann inte se inbrottstjuven som snabbt försvann från platsen. 

– Vi har ingen misstanke om vem det är, säger Bjarne Andersson.
Polisen kommer under onsdagen att göra en teknisk undersökning på platsen för att se om det går att säkra några spår. 
Händelsen är rubricerad som grov stöld.

Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER