SOLSÄKRASTE DAGEN. Madelene Nordström och Henrik Johansson hoppas på fint väder under bröllopet. De säger att de tror att den 23:e maj är årets solsäkraste dag. Ett av parets stora gemensamma intressen är träning. Därför kändes det självklart att de skulle genomföra idén att gifta sig efter att de hade sprungit. Foto: Madelene NordströmSOLSÄKRASTE DAGEN. Madelene Nordström och Henrik Johansson hoppas på fint väder under bröllopet. De säger att de tror att den 23:e maj är årets solsäkraste dag. Ett av parets stora gemensamma intressen är träning. Därför kändes det självklart att de skulle genomföra idén att gifta sig efter att de hade sprungit. Foto: Madelene Nordström
SOLSÄKRASTE DAGEN. Madelene Nordström och Henrik Johansson hoppas på fint väder under bröllopet. De säger att de tror att den 23:e maj är årets solsäkraste dag. Ett av parets stora gemensamma intressen är träning. Därför kändes det självklart att de skulle genomföra idén att gifta sig efter att de hade sprungit. Foto: Madelene Nordström
GICK PÅ LINA. På sin första dejt gick Madelene Nordström och Henrik Johansson på lina. Foto: Madelene NordströmGICK PÅ LINA. På sin första dejt gick Madelene Nordström och Henrik Johansson på lina. Foto: Madelene Nordström
GICK PÅ LINA. På sin första dejt gick Madelene Nordström och Henrik Johansson på lina. Foto: Madelene Nordström

Paret som räknar med ett svettigt bröllop

Publicerad

Deras kärlekshistoria hade sin start i samband med Göteborgsvarvet.

Efter fyra år tillsammans knyter äventyrsparet Madelene Nordström och Henrik Johansson ihop säcken med ett svettigt bröllop direkt efter målgång.

– Vi hade en dejt när vi gick på lina, sedan dess har det varit vi, säger Madelene Nordström.

När Madelene Nordström, 31, och Henrik Johansson, 34, från Borås träffades märkte de snabbt att de hade ett stort gemensamt intresse – nämligen träning.

– Vi fick kontakt med varandra i samband med Göteborgsvarvet, berättar Madelene Nordström.

Efter fyra års förhållande utövar kärleksparet all möjlig typ av träning tillsammans, bland annat cykling, löpning och rullskidor, men just Göteborgsvarvet har en väldigt speciell plats i deras hjärtan. Därför ska de gifta sig efter målgången i årets lopp.

Jag springer för tredje gången och Henrik springer för femtonde gången, säger hon.

Det var inför 2011 års Göteborgsvarv som Madelene Nordström tog kontakt med Henrik Johansson för att önska lycka till. De hade träffats på internet men än så länge inte setts i verkligheten. Hon skickade ett meddelande där det stod "Heja dig!".

– Sedan sprang jag Göteborgsvarvet på personligt rekord, säger Henrik Johansson.

Gick på lina

Träning är en stor del av livet för både Madelene Nordström och Henrik Johansson. Därför var det självklart att de skulle göra något aktivt och utmanande på första dejten.

– Madelene kände till att jag brukade gå på lina så hon föreslog att vi skulle göra det på vår första dejt, säger Henrik Johansson.

Det blev lindans på det första mötet för paret.

– Sedan dess har det varit vi, säger Madelene Nordström.

Och deras kärlekshistoria fortsätter på det aktiva spåret. Nu är det drygt ett år sedan de förlovade sig och redan då bestämde de att de ville gifta sig i samband med Göteborgsvarvet. Nu är det ett år sedan de förlovade sig och under hösten lanserade Henrik idén att de skulle gifta sig efter målgången i Göteborgsvarvet.

– Jag tror att jag sa det som en kul grej först. Det här vore galet att göra, säger Henrik Johansson.

Veckan efter att de hade anmält sig till varvet tog de kontakt med Mattias Grahn som är marknads- och informationsansvarig för varvet för att börja diskutera detaljerna. Med sig på tåget fick de också den gemensamma vännen Ulf Lewin som kommer att vara vigselförrättare.

Startar tillsammans

Även Ulf Lewin ska springa loppet, precis som många av deras familjemedlemmar. Så det vill till att alla tar sig i mål i tid till att bevittna vigseln.

– Vi kommer ha en säkerhetsmarginal eftersom att våra syskon också springer. Vi startar strax efter klockan ett och vigseln är klart i fyra, säger Henrik Johansson.

I deras tidigare Göteborgsvarv har paret startat i olika startgrupper, Men i samband med vigseln vill de så klart ta sig runt banan sida vid sida. Därför kommer de att starta tillsammans i startgrupp 4.

– Jag har aldrig startat så här långt fram, säger Madelene Nordström.

– Och jag har aldrig startat så här långt bak, fortsätter Henrik Johansson.

Det blir på många sätt ett annorlunda Göteborgsvarv för de båda blivande makarna men visst finns det ett litet tävlingsmoment inbakat trots att dagens fokus kommer att ligga på kärlek och gemenskap.

– Jag vill gärna komma föra Henrik. Det skulle vara kul att slå honom i något, säger Madelene Nordström.

Nu återstår det att se om paret går i mål hand i hand eller om tävlingsinstinkten tar över. Ett som är säkert är i alla fall att det kommer bli en minnesvärd dag för paret, som hoppas att solen ska lysa på dem när Ulf Lewin viger dem inne på målområdet.

– Sedan är det alltid bra väder under Göteborgsvarvet. Det är den solsäkraste dagen på året, säger Henrik Johansson.

Amanda Redin
Amanda Redin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER