Paradfastighet i Göteborg säljs – värderas till över 400 miljoner

Paradfastigheten på Västra hamngatan 3 får ny ägare.
Foto: Google Streetview

Fastighetsbolaget Platzer köper paradfastigheten på Västra hamngatan 3 – och blir därmed hyresvärd för kändishotellet Elite Plaza.

Fastigheten värderas till över 400 miljoner kronor, skriver GP.

Platzer har skrivit på ett avtal med nuvarande fastighetsägaren Afa Fastigheter om att förvärva paradfastigheten på Västra hamngatan 3, skriver GP. Adressen inrymmer ett av Göteborgs få femstjärniga hotell, kändistäta Elite Plaza.

Det underliggande fastighetsvärdet är överenskommet till 402 miljoner kronor. 

– Vi är verkligen mycket glada över detta. Det är en fantastisk byggnad och en väldigt stabil hotellägare och ett långt hyresavtal som sträcker sig fram till 2033. Det är ett av de få femstjärniga hotellen i Göteborg och är väldigt populärt, säger P-G Persson, vd för Platzer, till GP.

Tillträder hotellfastigheten den 30 september

Platzer tillträder som ny ägare den 30 september. Att hotellbranschen har hamnat i djup kris i samband med coronapandemin oroar inte de nya ägarna

– Vår bedömning är att folk inte kommer att sluta bo på hotell i framtiden. Elite Plaza har haft en hyfsad beläggning i sommar, och jag tror att den här typen av destinationshotell har varit lite av en vinnare, säger P-G Persson.