Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Par överfölls av gäng efter tillsägelse på bion

Polis larmades efter att en misshandel ägt rum utanför Bergakungen. Bild tagen vid annat tillfälle.
Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Ett par sa till ett gäng yngre män att dämpa sig i biosalongen.

När biofilmen var slut så överfölls paret och misshandlades utanför biografen Bergakungen i centrala Göteborg.

– Vi har inga misstänkta i nuläget, säger Tony Westerberg, förundersökningsledare vid polisen i Göteborg.

SF Bio agerar efter händelsen och kommer nu ha säkerhetsvakter inne på salongerna. 

Under fredagskvällen för en vecka sedan blev en man och en kvinna i 20-årsåldern misshandlade av ett gäng yngre män utanför biografen Bergakungen i Göteborg.

Enligt uppgifter till polisen ska det hela ha börjat med att paret ska ha sagt till gänget att vara lite tystare under filmen. När de sedan lämnade salongen uppstod ett bråk alldeles utanför Bergakungen. Paret överfölls sedan och misshandlades av gänget som de hade bett dämpa sig inne på biografen.

– Vi har inga misstänkta till händelsen i nuläget. Och vi vet inte exakt hur många de kan ha varit. Det finns inga kameror riktade mot utsidan av biografen så det är lite svårt, säger Tony Westerberg, förundersökningsledare i Göteborg.

Kvinnan som blev misshandlad har hört av sig till GT och säger att misshandeln skedde inne på salongen under filmen och inte utanför biografen.

– De enda som var utanför var polis och ambulans som kom in i salongen, säger hon. 

Hon berättar att hon sedan fick åka ambulans till Sahlgrenska för att sy en skada i huvudet. Hon är också missnöjd med bemötandet hon fick av personalen den aktuella kvällen. 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 


Söker efter misstänkta

Kvinnan larmade polis till platsen kort efter överfallet.

– Polisen larmades till platsen gällande misshandeln mellan halv ett och halv två på natten till lördag, väl på plats hade gärningsmännen försvunnit, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Efter händelsen fick paret uppsöka läkare för sina skador. I nuläget kategoriseras händelsen som misshandel, men det kan komma att ändras efter läkarens bedömning, enligt Tony Westerberg.

– Vi kommer att arbeta vidare på det här ärendet så mycket vi bara kan, säger Tony Westerberg. 

Polisen uppmanar nu eventuella vittnen till händelsen att höra av sig omgående med tips till polisen på 114 14. 

Bergakungen förstärker med väktare

Thomas Runfors, kommunikatör på SF Bio beklagar den inträffade händelsen och berättar att SF ser mycket allvarligt på det våld som inträffade i samband med nattbioföreställningen.

– Vi kommer göra allt för att det inte skall upprepas. Vi kommer förstärka upp med mer personal och väktare vid de föreställningar då vi tror att det kan behövas.

Men han säger också att de inte kommer att ha möjlighet att övervaka varje föreställning med personal i varje salong. Men han rekommenderar biobesökare att omedelbart ta kontakt med personal om något inträffar.

– Tyvärr är det ett ökande samhällsproblem där man tar till våld för att lösa meningsmotsättningar, men på bio är vi vanligtvis förskonade från att det förekommer bråk. Man går ju på bio för att se en film och ha trevligt, och vi tolererar heller inte att man stör andra eller bråkar under filmen.