Polis larmades efter att en misshandel ägt rum utanför Bergakungen. Bild tagen vid annat tillfälle. Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Polis larmades efter att en misshandel ägt rum utanför Bergakungen. Bild tagen vid annat tillfälle. Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Par överfölls av gäng efter tillsägelse på bion

Publicerad

Ett par sa till ett gäng yngre män att dämpa sig i biosalongen.

När biofilmen var slut så överfölls paret och misshandlades utanför biografen Bergakungen i centrala Göteborg.

– Vi har inga misstänkta i nuläget, säger Tony Westerberg, förundersökningsledare vid polisen i Göteborg.

SF Bio agerar efter händelsen och kommer nu ha säkerhetsvakter inne på salongerna. 

Under fredagskvällen för en vecka sedan blev en man och en kvinna i 20-årsåldern misshandlade av ett gäng yngre män utanför biografen Bergakungen i Göteborg.

Enligt uppgifter till polisen ska det hela ha börjat med att paret ska ha sagt till gänget att vara lite tystare under filmen. När de sedan lämnade salongen uppstod ett bråk alldeles utanför Bergakungen. Paret överfölls sedan och misshandlades av gänget som de hade bett dämpa sig inne på biografen.

– Vi har inga misstänkta till händelsen i nuläget. Och vi vet inte exakt hur många de kan ha varit. Det finns inga kameror riktade mot utsidan av biografen så det är lite svårt, säger Tony Westerberg, förundersökningsledare i Göteborg.

Kvinnan som blev misshandlad har hört av sig till GT och säger att misshandeln skedde inne på salongen under filmen och inte utanför biografen.

– De enda som var utanför var polis och ambulans som kom in i salongen, säger hon. 

Hon berättar att hon sedan fick åka ambulans till Sahlgrenska för att sy en skada i huvudet. Hon är också missnöjd med bemötandet hon fick av personalen den aktuella kvällen. 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

 

Söker efter misstänkta

Kvinnan larmade polis till platsen kort efter överfallet.

– Polisen larmades till platsen gällande misshandeln mellan halv ett och halv två på natten till lördag, väl på plats hade gärningsmännen försvunnit, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Efter händelsen fick paret uppsöka läkare för sina skador. I nuläget kategoriseras händelsen som misshandel, men det kan komma att ändras efter läkarens bedömning, enligt Tony Westerberg.

– Vi kommer att arbeta vidare på det här ärendet så mycket vi bara kan, säger Tony Westerberg. 

Polisen uppmanar nu eventuella vittnen till händelsen att höra av sig omgående med tips till polisen på 114 14. 

Bergakungen förstärker med väktare

Thomas Runfors, kommunikatör på SF Bio beklagar den inträffade händelsen och berättar att SF ser mycket allvarligt på det våld som inträffade i samband med nattbioföreställningen.

– Vi kommer göra allt för att det inte skall upprepas. Vi kommer förstärka upp med mer personal och väktare vid de föreställningar då vi tror att det kan behövas.

Men han säger också att de inte kommer att ha möjlighet att övervaka varje föreställning med personal i varje salong. Men han rekommenderar biobesökare att omedelbart ta kontakt med personal om något inträffar.

– Tyvärr är det ett ökande samhällsproblem där man tar till våld för att lösa meningsmotsättningar, men på bio är vi vanligtvis förskonade från att det förekommer bråk. Man går ju på bio för att se en film och ha trevligt, och vi tolererar heller inte att man stör andra eller bråkar under filmen.

Relaterade ämnen
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER